Witold Kepinski - 06 april 2024

HP robot printing oplossing gelanceerd in de Benelux

HP heeft nieuwe value pack updates aangekondigd voor HP SitePrint - een end-to-end robotoplossing die ontworpen is om het lay-outproces van bouwplaatsen met haarfijne precisie te automatiseren.

HP robot printing oplossing gelanceerd in de Benelux image

De nieuwe functies zijn bedoeld om de prestaties te verbeteren en de workflow te stroomlijnen. Dit bewijst dat HP waarde en productiviteit blijft toevoegen aan de bouwsector en HP SitePrint blijft ontwikkelen op basis van feedback van klanten.

De software-update, Value Pack 2.0, kan de productiviteit van extra apparaten tot 40% verhogen en klanten zoals L5 Drywall hebben verbeteringen in de lay-outproductiviteit gezien van wel 20x, aldus HP. 

Bestaande klanten kunnen zonder extra kosten SitePrint upgraden naar Value Pack 2.0, dat nieuwe functies bevat in de HP SitePrint Cloud en SW Suite, evenals meer functionaliteit in de AutoCAD plug-in. HP kondigt ook een Revit plug-in aan om de opdrachtvoorbereiding verder te stroomlijnen. Met Value Pack 2.0 is de lijst met compatibele robot total stations voor HP SitePrint uitgebreid met de Leica iCR70.

Na de introductie en het gebruik van HP SitePrint in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, kondigt HP vandaag de uitbreiding aan van de commerciële beschikbaarheid in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, België, Nederland, Luxemburg, Spanje en Portugal.

"We hebben SitePrint wereldwijd op honderden projecten toegepast zien worden en we zijn verheugd om deze oplossing naar meer klanten in EMEA te brengen", zegt Daniel Martinez, General Manager, HP Large Format Print. "Door dit proces te digitaliseren, brengt HP SitePrint ideeën tot leven op de bouwplaats met een ongeëvenaarde snelheid en nauwkeurigheid - wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen."

Een oplossing voor bouwplaatsen

Uit het HP 2023 “State of Construction Productivity” onderzoek bleek dat 60% van de bouwvakkers en besluitvormers het erover eens was dat technieken en processen weinig veranderd zijn in de afgelopen 20-30 jaar, en 66% van de ondervraagden gaf aan lay-out taken te willen automatiseren. Verder bleek uit het onderzoek dat bouwvakkers gemiddeld twee weken vertraging oplopen door fouten in de lay-out, wat neerkomt op een verlies van 19% van de gemiddelde winstmarge van een project.

HP SitePrint is ontworpen voor gebruik op echte bouwplaatsen en om zich aan te passen aan de workflows van klanten. Het apparaat wordt gekoppeld aan een Robotic Total Station om nauwkeurige lay-outs te maken en is volledig geïntegreerd in de controleworkflow en software die klanten gebruiken, waardoor diezelfde Robotic Total Stations ook kunnen worden gebruikt voor andere taken op de bouwplaats. Vanaf 1 februari 2024 is HP SitePrint compatibel met toonaangevende Robotic Total Stations in de industrie, waaronder de Leica TS16, Leica iCR80, Leica iCR70, Trimble RTS573 en de Topcon LN-150.

"We zijn gestart met het onderzoeken van veel oplossingen in de industrie en hebben een grondige evaluatie uitgevoerd, waarbij we hebben gekeken naar hun bedrijfsmodel en hun cost of ownership. We kwamen erachter dat HP SitePrint de beste oplossing op de markt is", zegt Alan Amirteymour, president van L5 Drywall Inc, die onlangs een tweede SitePrint-unit aan de vloot van het bedrijf heeft toegevoegd. "Als we een maand geen lay-out hebben, hoeven we ons geen zorgen te maken over de kosten van de robot, terwijl het afdekken heel goed werkt in maanden met veel lay-out."

De printkop van het apparaat bevindt zich driekwart inch boven de grond en met acht verschillende verwisselbare inkten die werken op verschillende oppervlakken met verschillende duurzaamheidsniveaus, is HP SitePrint ontworpen om te werken op poreuze (gepolijst en ruw beton, asfalt, hout of bestrating) of niet-poreuze materialen (terrazzo, vinyl en epoxy) terwijl obstakels worden genavigeerd, dankzij de LIDAR-sensoren en het navigatiealgoritme. Het apparaat werkt bij temperaturen van -10ºC tot 40ºC (14ºF tot 104ºF), zodat bouwprofessionals in elk seizoen kunnen werken. HP SitePrint is voorzien van een onafhankelijke en door HW geactiveerde veiligheidsfunctie met 4 op licht gebaseerde afstandssensoren, garandeert een veilige werking onder alle omstandigheden en voldoet aan hoog aangeschreven veiligheidscertificeringen, waaronder CAN/UL 3100 TÜV-gecertificeerd in de Verenigde Staten en Canada; EU MD-conform EN 1175, EN 60204-1, EN ISO 3691, EN ISO 13849.

"HP SitePrint heeft ons in staat gesteld om de lay-outtijd aanzienlijk te verkorten, ons vermogen tot QC te versterken en de coördinatie tussen verschillende vakgebieden op de bouwplaats te waarborgen. Tegelijkertijd heeft het printen van BIM/CAD-elementen direct op de vloer Skanska in staat gesteld om een hoger tempo in de bouwprojecten te bereiken, wat een impact heeft gehad op de totale projectkosten. We zijn blij dat de snelheid van werken nog verder toeneemt met de release van Value Pack 2.0", zegt Ole Martin Nilsen van Skanska Noorwegen, dat een vloot van drie SitePrint-apparaten in gebruik heeft.

Professionele ondersteuning en flexibel Pay as You Go bedrijfsmodel

HP's netwerk van meer dan 30 HP SitePrint specialisten in meer dan 15 landen biedt advies, consultancy en ondersteuning voor de best mogelijke integratie en uptime. HP SitePrint wordt gedistribueerd met een uitgebreid supportcontract gebundeld in een Pay as you Go gebruikstarief, dat alle benodigdheden dekt om de robot soepel te laten werken. Dit omvat onbeperkte inkt met ondersteuning en reparaties inbegrepen, en gratis software- en firmware-upgrades die zijn aangepast aan de behoeften van verschillende projecten en aannemers. Klanten betalen alleen voor wat ze gebruiken zonder verplichtingen vooraf, aangezien de kosten worden aangepast op basis van de output van de klant, inclusief maandelijkse limieten voor gebruikers met grote volumes.

Beschikbaarheid
HP SitePrint is nu beschikbaar in de Benelux, Scandinavië en Iberië. Aanvragen kunnen worden gedaan via de website, hier. HP SitePrint was eerder beschikbaar in Oostenrijk, Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Zwitserland en de VS.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024