Wouter Hoeffnagel - 09 april 2024

Oud-minister Raymond Knops is partner en strategisch adviseur bij Valcon

Europees adviesbureau Valcon benoemt voormalig minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops (foto) tot partner en strategisch adviseur. Knops treedt als partner op als strategisch adviseur voor het overheidsteam van Valcon.

Oud-minister Raymond Knops is partner en strategisch adviseur bij Valcon image

Valcon is de afgelopen vijf jaar snel gegroeid, zowel organisch als door overnames. Het bedrijf beschikt nu over een community van meer dan 1.750 consultants, gespecialiseerd in technologie, data, AI en adviesdiensten, in kantoren die zich uitstrekken over Nederland, Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Servië en Kroatië. Knops legt in zijn nieuwe functie de nadruk op de verdere ontwikkeling van de overheidsactiviteiten, naast het verstrekken van advies aan andere teams binnen de Valcon-organisatie. Knops is naast Valcon ook actief als onder meer Voorzitter van de Nederlandse Industrie voor Defensie & Veiligheid (NIDV). Knops begon zijn carrière in het leger, en maakte daarna de overstap naar de lokale politiek. Bij werkte in totaal 17 jaar lang in de nationale regering.

'Overheidsactiviteiten vanuit ander perspectief bekijken'

Geert van den Goor, Group CEO van Valcon: "We zijn verheugd dat Raymond zich bij ons zal voegen als Partner, in een strategische adviesrol. Hij beschikt over een schat aan kennis en ervaring in de branche, opgedaan tijdens zijn indrukwekkende carrière in de politiek, en we denken dat hij ons het inzicht zal bieden dat we nodig hebben om onze overheidsactiviteiten vanuit een ander perspectief te bekijken. We streven er altijd naar om mensen van het hoogste kaliber aan te trekken bij Valcon, en de benoeming van Raymond getuigt van deze benadering. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken."

Raymond Knops, Partner bij Valcon: "Na een carrière van 30 jaar in leidinggevende functies in de politiek en het leger, is consultancy een nieuwe richting voor mij. Ik gedij in het leren van nieuwe concepten en vaardigheden, en deze positie bij Valcon past perfect bij mijn interesses. Valcon heeft een fantastische ethiek en cultuur, evenals waarden waar ik persoonlijk sterk aan hecht, en wordt geleid door een uitstekend team. Ik kan niet wachten om samen te werken met mensen in de hele organisatie aan spannende projecten voor klanten, training en ontwikkeling voor collega's te bieden, en advies en begeleiding te geven aan verschillende teams."

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024