Redactie - 10 april 2024

Hytera trekt juridische stappen tegen Motorola in na Amerikaanse uitspraak

Hytera, een Chinese producent van communicatieapparatuur, heeft maandag aangekondigd dat het de juridische stappen tegen Motorola bij een rechtbank in Shenzhen heeft ingetrokken. Dit nadat een Amerikaanse rechtbank Hytera had verboden om producten te verkopen die tweerichtingsradiotechnologie bevatten.

Hytera trekt juridische stappen tegen Motorola in na Amerikaanse uitspraak image

De Amerikaanse districtsrechtbank voor het noordelijke district van Illinois oordeelde dat Hytera inbreuk maakte op de handelsgeheimen en auteursrechten van Motorola. De rechtbank verbood Hytera om waar dan ook ter wereld producten te verkopen die tweerichtingsradiotechnologie bevatten.

Hytera heeft de verkoop van tweerichtingsradiotechnologieproducten opgeschort in overeenstemming met de uitspraak van de Amerikaanse rechtbank. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het de juridische stappen tegen Motorola in Shenzhen intrekt.

Achtergrond van het geschil

Het conflict tussen Hytera en Motorola gaat terug tot 2017. Motorola beschuldigde Hytera toen van inbreuk op bedrijfsgeheimen en Amerikaanse auteursrechten. In 2020 oordeelde een Amerikaanse jury dat Hytera schuldig was aan inbreuk en beval het Hytera om Motorola een schadevergoeding van $765 miljoen te betalen.

De twee partijen bereikten in 2021 een overeenkomst om de schadevergoeding te verlagen tot $543 miljoen. Hytera moest echter vanaf juli 2019 aanvullende royalty's betalen.

Hytera is tegenvorderingen tegen Motorola in China begonnen. De rechtbank in Shenzhen oordeelde in februari 2023 dat de producten van Hytera geen inbreuk maakten op de handelsgeheimen en auteursrechten van Motorola.

Gevolgen van de uitspraak

De uitspraak van de Amerikaanse rechtbank heeft een aanzienlijke impact op Hytera. Het bedrijf heeft een belangrijke bron van inkomsten verloren en moet mogelijk een hoge boete betalen.

Het is onduidelijk hoe het geschil tussen Hytera en Motorola zich verder zal ontwikkelen. Hytera heeft aangegeven dat het maatregelen zal nemen om de uitspraak van de Amerikaanse rechtbank te herroepen.

Aandelenkoers Hytera daalt

De aandelenkoers van Hytera daalde maandag met 4,24% na de aankondiging van het bedrijf.