Witold Kepinski - 12 april 2024

Cybersecurity specialist Cyera haalt 300 miljoen dollar op

Cyera, speler op het gebied van gegevensbeveiliging, heeft 300 miljoen dollar opgehaald aan Series C-financiering tegen een waardering van 1,4 miljard dollar. De financieringsronde wordt geleid door Coatue en wordt vergezeld door nieuwe investeerders Spark Capital, Georgian en AT&T Ventures, naast aanzienlijke investeringen door alle bestaande investeerders Sequoia, Accel, Redpoint en Cyberstarts. Het bedrijf, opgericht in 2021 door Yotam Segev (CEO) en Tamar Bar-Ilan (CTO), heeft tot nu toe in totaal 460 miljoen dollar binnengehaald.

Cybersecurity specialist Cyera haalt 300 miljoen dollar op image

Naarmate de adoptie van AI versnelt, worden gegevens de levensader en het meest kritische bezit van elke moderne onderneming. Hierdoor zijn data het grootste en snelst groeiende aanvalsoppervlak geworden waarop kwaadwillenden compromissen kunnen sluiten. Hierdoor is er een enorme behoefte ontstaan ​​aan één enkel platform om data te verdedigen en te beheren. Cyera vormt de basis voor elk gegevensbeveiligingsprogramma dat DSPM (Data Security Posture Management) is. Om gegevens te beveiligen, moet u weten waar deze zich bevinden, wie er toegang toe heeft en hoe waardevol deze zijn. Zonder Cyera hebben alle organisaties moeite om deze vragen te beantwoorden.

Bedrijven zijn nu verplicht om hierop te reageren vanwege klantcontracten, openbaarmakingsregels en de nieuwe vereisten van de Securities and Exchange Commission, om een ​​inbreuk binnen vier dagen na vaststelling van een materieel incident te melden. Cyera brengt alles wat een onderneming nodig heeft om een ​​gegevensbeveiligingsprogramma op één platform te bouwen en te exploiteren, waardoor het belangrijkste bezit van de organisatie wordt beschermd.

“De financiering die we hebben binnengehaald zal ons ondersteunen bij het voortbouwen op het beste databeveiligingsplatform in de sector, en bij het streven om ons team wereldwijd uit te breiden. Dit zal van cruciaal belang zijn voor het bereiken van ons doel om beveiligingsteams in staat te stellen hun gegevensbeveiligingsprogramma's succesvol uit te voeren”, aldus Yotam Segev, medeoprichter en CEO van Cyera. “CIO's en CISO's beseffen dat het van cruciaal belang is dat ze al hun bedrijfsgegevens beveiligen als absolute noodzaak om te kunnen gedijen en overleven in een nieuwe, door AI aangedreven wereld. Cyera werkt nauw samen en lost dit probleem op voor 's werelds grootste ondernemingen.

“De reacties van de klant op Cyera als platform doen me denken aan onze begindagen bij ServiceNow”, zegt David Schneider, General Partner bij Coatue Management. “Ik heb er vertrouwen in dat Cyera zal uitgroeien tot een belangrijk onderdeel van de gegevensbeveiliging van ondernemingen, wat zo cruciaal is met de komst van AI.”

“Cyera biedt een oplossing voor bedrijfsgegevensbeveiliging die zich onderscheidt in de branche”, zegt Pete Chronis, CISO van Paramount. “De nauwkeurigheid van de dataclassificatie, de uitgebreide technologiedekking en de gebruiksvriendelijke interface overtreffen vergelijkbare oplossingen.”

De stijgende vraag naar Cyera wordt veroorzaakt door verschillende factoren: Gartners voorspelling van een wijdverbreide adoptie van generatieve AI zoals ChatGPT en CoPilot in 2026, het recordhoge aantal cyberaanvallen gerapporteerd door het Identity Theft Resource Center in 2023, wat aanleiding geeft tot strengere regelgeving, en de voorspelling van IDC van exponentiële groei in de mondiale datasfeer, gaande van 33 zettabytes in 2018 naar 175 zettabytes in 2025. Deze trends benadrukken de dringende behoefte aan oplossingen zoals Cyera om door het evoluerende landschap van AI, data-innovatie, beveiliging en privacy te navigeren.

“Toen ik het Cyera-team voor het eerst ontmoette, was het duidelijk dat ze erg gepassioneerd waren en uitgebreide kennis hadden van de beveiligingsruimte. Sindsdien is hun team sterker en innovatiever geworden”, aldus Doug Leone, Partner bij Sequoia. “Hun drive om een ​​duurzaam bedrijf op te bouwen zal Cyera in staat stellen het voortouw te nemen in de markt van AI-gedreven databeveiliging.”

“Omdat ik vanaf het begin met het Cyera-team heb samengewerkt, was het uitzonderlijk om hun groei en ontwikkeling te zien, waarbij ze voortdurend op een diepgaande manier de meest urgente uitdagingen op de markt oplosten”, aldus Lior Simon, General Partner bij Cyberstarts. “Cyera lost de principes van cyberbeveiliging op, het beveiligen van gegevens; elk type, waar dan ook. Dit is de belangrijkste pijler om de vooruitgang en adoptie van AI te dienen en mogelijk te maken."

Om te profiteren van de groei kondigt Cyera de benoeming aan van Jason Clark als Chief Strategy Officer van Cyera. Clark, voorheen Chief Security Officer & Chief Strategy Officer bij Netskope, is sinds de oprichting adviseur van Cyera als onderdeel van zijn rol bij VC-bedrijf Cyberstarts. Gedurende zijn 30-jarige carrière heeft Clark gewerkt als Chief Security Officer en heeft hij meerdere CSO/Go-To-Market-leiderschapsposities bekleed bij organisaties als Optiv, Forcepoint, Emerson Electric en The New York Times Company. Hij heeft bewezen een bewezen staat van dienst te hebben in het stimuleren van aanzienlijke bedrijfsgroei en het creëren van categorieën.