Witold Kepinski - 15 april 2024

AI Business Professional opleiding in Nederland is gestart

Beeckestijn Business School start 28 mei 2024 met de opleiding AI Business Professional. Centraal staat het toepassen van AI binnen organisaties en het versterken van organisaties met AI.

AI Business Professional opleiding in Nederland is gestart image

Met AI kunnen organisaties niet alleen activiteiten efficiënter maken. Er liggen minstens zoveel mogelijkheden om de kwaliteit en effectiviteit van bedrijfsprocessen enorm te verbeteren en opbrengsten vergroten. AI wordt een gamechanger voor zowel overheden als B2B- en B2C- organisaties.

In 11 dagdelen worden deelnemers opgeleid tot Certified AI Business Professional. Na het afronden van de opleiding zijn professionals volledig up to date en in staat organisaties te begeleiden in het succesvol inzetten van AI. De opleiding bestaat uit 9 praktische colleges verzorgd door AI vakexperts, een AI Hackaton en het maken van een eigen AI Playbook. Hiermee leren deelnemers om relevante use cases te selecteren en tot bewezen test cases en concepten te komen. Daarnaast is er veel aandacht voor de verdere adoptie van AI binnen organisaties en de juridische afwegingen die AI met zich meebrengt.

De opleiding wordt gegeven in Leusden, Utrecht of Amsterdam.

Waarom een opleiding AI Business Professional?
Dat AI organisaties en zelfs hele bedrijfstakken zal ontwrichten is een understatement. Organisaties en professionals die AI snel en slim weten in te zetten om activiteiten te verbeteren of efficiënter te maken zullen overleven. Het raakt de kern en het voortbestaan van de meeste organisaties.

Uiteraard kunnen organisaties de verantwoordelijkheid hiervoor bij individuele medewerkers neerleggen. Het risico daarbij is wel dat het langzaam en ongecoördineerd zal gaan en dat iedereen het wiel opnieuw gaat uitvinden. Organisaties met AI-professionals in huis (parttime dan wel fulltime) zullen sneller in staat zijn gebruik te maken van de mogelijkheden die AI biedt. Veel organisaties zoeken momenteel naar manieren om te starten met use cases die echt bijdragen aan hun toekomstbestendigheid.

Met de opleiding AI Business Professional wil Beeckestijn een bijdrage leveren aan het sterker maken van organisaties door de inzet van generatieve AI. Beeckestijn heeft al eerder iets vergelijkbaars gedaan op het gebied van CRM, digital marketing en customer experience.

Bestaande opleidingen op het gebied van kunstmatige intelligentie zijn vooral gericht op techniek en modellen. Als aanvulling daarop is deze opleiding aan de business kant van belang voor Nederland om niet achterop te raken in de daadwerkelijke toepassing van AI in organisaties.

Bart Meerdink, Managing Partner en Digital Strategist bij Beeckestijn is blij met de start van deze opleiding:

“Deze opleiding is uniek en noodzakelijk voor Nederland en België. We zitten in een tijd van ‘AI als leuke gimmick’ naar ‘AI als strategische pijler’. Hiervoor is een scherpe analyse nodig, het maken van keuzes en een plan voor implementatie en adoptie. Met natuurlijk veel oog voor medewerkers, klanten en ethiek. We hopen met deze opleiding een bijdrage te leveren aan het innovatievermogen van de Benelux.“

Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?
De opleiding is ontwikkeld voor managers, professionals, product owners, ZZP-ers en adviseurs die zich willen gaan toeleggen op de toepassing van AI binnen organisaties. De opleiding richt zich op zowel b2c, b2b als de publieke sector.

Info over Kerndocent Sonja Loth
Sonja Loth is kerndocent van de opleiding AI Business Professional. Ze helpt organisaties ontdekken welke kansen, risico's en ethische vraagstukken AI biedt en dit om te zetten in visie, use cases en sterke concepten en programma's. Sonja heeft jarenlange ervaring op het snijvlak van digitale innovatie met grote maatschappelijke impact en de rol van merken en organisaties hierin.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024