Witold Kepinski - 16 april 2024

Palo Alto Networks biedt cloud-geoptimaliseerde SOC-platform

Palo Alto Networks, speler op het gebied van cybersecurity, kondigt een belangrijke mijlpaal aan in de manier waarop security operations centers (SOC’s) de cloud beveiligen.

Palo Alto Networks biedt cloud-geoptimaliseerde SOC-platform image

 De nieuwste innovatie Cortex XSIAM for Cloud versterkt de kerncapaciteiten van het Cortex XSIAM-platform van Palo Alto Netwokrs om cloudspecifieke beveiligingstechnologieën te integreren in één oplossing. Hiermee is Cortex XSIAM het eerste SOC-platform in de branche dat is geoptimaliseerd voor de cloud.

Voor de meeste organisaties die hun activiteiten uitvoeren in de cloud, is het een uitdaging om te zorgen dat hun cloudinfrastructuur net zo veilig is als hun on-premise infrastructuur. Traditionele beveiligingstools die in silo's werken, bieden beperkt inzicht in de data en de cloudinfrastructuur. Daardoor is het onmogelijk om real-time te reageren op cyberbedreigingen. Omdat uptime cruciaal is voor zakelijk succes, is het duidelijk dat cloudbeveiliging volledig moet worden geïntegreerd in SOC-platforms voor snellere en betere beveiligingsresultaten. De nieuwe Cortex XSIAM-cloud mogelijkheden van Palo Alto Networks combineren bedrijfsbeveiliging en clouddetectie in één geconvergeerd, intuitief AI-gebaseerd platform.

Gonen Fink, SVP van Products voor Cortex en Prisma Cloud: "Vandaag zijn er grote stappen gezet in de bescherming van bedrijven en infrastructuur. De innovatie van ons Cortex XSIAM-platform om cloudmogelijkheden te integreren, benadrukt de reden dat we Cortex XSIAM hebben gecreëerd: om een door AI en automatisering aangedreven platform te kunnen bieden die real-time beveiliging mogelijk maakt. Hierdoor verdwijnen datasilo’s, wordt efficientie verhoogd en wordt de ervaring van SecOps-teams geoptimaliseerd. Cortex XSIAM for Cloud laat onze inzet zien om een uniforme beveiligingsoplossingen te bieden via één platform, wat resulteert in meer snelheid en betere beveiliging."Als onderdeel van deze innovaties biedt Cortex XSIAM klanten het volgende:

  • Uitgebreide UI en workflows: binnen één platform voor bedrijfsbeveiliging in Cortex XSIAM kunnen SOC-analisten nu gebruikmaken van een nieuw Cloud Command Center. Dit biedt ze volledig inzicht in cloud assets, waardoor beveiligingsteams cloudbedreigingen snel kunnen identificeren en erop kunnen reageren.
  • Een nieuwe cloud security agent: de krachtige combinatie van beheermogelijkheden voor kwetsbaarheden en compliance van Prisma Cloud en de ‘best-in-class’ runtime beveiligings- en bedreigingenbescherming van Cortex, geeft een nieuwe agent veel uitgebreider overzicht en vereenvoudigt het de inzet en het gebruik van een geheel beveiligingsprogramma.
  • Natuurlijke integratie met de uitgebreide Cloud Security toolkit: de nieuwe Prisma Cloud-integratie verrijkt de mogelijkheden die worden geleverd door de Cloud SOC. Het biedt meer informatie over de beveiligingsstatus- en context van cloudassets, waardoor incidenten gedetailleerd gegroepeerd kunnen worden en navigeren makkelijker is.