Wouter Hoeffnagel - 15 april 2024

Ericsson kiest SAP IBP voor optimalisatie supply chain

Ericsson kiest SAP Integrated Business Planning for Supply Chain (SAP IBP) voor het stroomlijnen van zijn wereldwijde supplychainnetwerk. De netwerkoperator krijgt hierdoor de beschikking over een centrale hub voor alle processen rondom planning en logistiek. De keuze voor SAP IBP is onderdeel van een langdurige samenwerking tussen SAP en Ericsson.

Ericsson kiest SAP IBP voor optimalisatie supply chain image

Ericsson verwerkt 40% van het wereldwijde mobiele netwerkverkeer buiten China en bedient meer dan 2,5 miljard abonnees in meer dan 180 landen. Dat vraagt om een solide technische basis voor een ‘single source of truth’ rondom planning en logistiek.

Complexe planningen realiseren

De cloudgebaseerde SAP IBP-oplossing integreert bedrijfsplanningsmogelijkheden over verschillende bedrijfsfuncties heen, verbetert het vermogen om op supplychainrisico's te anticiperen en biedt oplossingen om deze te mitigeren.

Met SAP IBP kan Ericsson complexe planningen realiseren en tegelijkertijd de reactietijden van verkoop, operaties, resources en voorraadplanning verbeteren. Op die manier kan het bedrijf zich concentreren op het stimuleren van innovatie en het verbeteren van kostenefficiëntie.

Wendbaarheid, veerkracht en vertrouwen

“Wendbaarheid, veerkracht en vertrouwen zijn cruciaal voor toonaangevende multinationals zoals Ericsson. Met die waarden kunnen ze de supplychain verbeteren en aan de behoeften van klanten te voldoen”, zegt Dominik Metzger, manager van SAP Digital Supply Chain.

“Ericsson en SAP hebben door de jaren heen een sterke samenwerking gehad. Dankzij de keuze voor SAP kunnen we hen verder ondersteunen bij het digitaliseren van de toeleveringsketen. Op die manier verstevigen we samen de positie van Ericsson als een van de toonaangevende telecommunicatiebedrijven.”

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024