Witold Kepinski - 16 april 2024

Commvault kondigt overname van Appranix aan

Commvault,leverancier van oplossingen voor cyberveerkracht en gegevensbescherming voor de hybride cloud, heeft de overname aangekondigd van Appranix, een bedrijf voor cyberveerkracht in de cloud. Commvault doet deze overname om bedrijven te helpen nog sneller aan de slag te gaan na een storing of cyberaanval.

Commvault kondigt overname van Appranix aan image

Volgens Statista bedraagt ​​de gemiddelde downtime na een ransomware-aanval 24 dagen. Commvault helpt klanten de downtime te verminderen door gegevens snel te herstellen via automatisering en cleanroom-aanbiedingen van de volgende generatie. Maar snel gegevensherstel is slechts een deel van de vergelijking.

Er zijn afhankelijkheden die nodig zijn om kritieke cloudapplicaties opnieuw op te bouwen, de gegevens waarvan deze applicaties afhankelijk zijn en de cloudinfrastructuur waarop dit allemaal draait. Afhankelijkheden zijn onder meer netwerken, DNS-configuratie, taakverdeling van applicaties, toegang tot beveiligingsgroepen en nog veel meer. Appranix automatiseert dit allemaal en kan de tijd die nodig is om opnieuw op te bouwen, terugbrengen van dagen of weken tot, in sommige gevallen, uren of minuten.

“We tillen veerkracht naar een hoger niveau door de uitgebreide risico-, paraatheids- en herstelmogelijkheden van Commvault te combineren met Appranix’ cloud-native herbouwmogelijkheden van de volgende generatie”, zegt Sanjay Mirchandani (foto), President & CEO van Commvault. "We zijn verheugd Appranix te mogen verwelkomen in de Commvault-familie."

"Toetreden tot de Commvault-familie is een spannende en natuurlijke volgende stap voor Appranix terwijl we samen de markt veranderen", aldus Govind Rangasamy , oprichter en CEO van Appranix. "We delen een gemeenschappelijke visie om verder te gaan dan traditionele back-ups en noodherstel. Onze gecombineerde technologieën zullen uitgebreide, ongeëvenaarde veerkrachtmogelijkheden bieden voor bedrijven over de hele wereld."

"Volledige cyberveerkracht is een ambitieus doel voor de meeste zakelijke klanten. Deze overname maakt cyberveerkracht op snelheid werkelijkheid door de geautomatiseerde herbouwmogelijkheden uit te breiden naar gedistribueerde en dynamische cloudapplicaties", aldus Archana Venkatraman , Research Director, Cloud Ops en Cloud Data Management , IDC.

Het Appranix-team zal zich binnenkort bij Commvault voegen en de integratie van de technologie van Appranix in het portfolio van Commvault zal naar verwachting deze zomer voltooid zijn. In de tussentijd kunnen klanten Appranix gebruiken voor het ontdekken en opnieuw opbouwen van hun cloudapplicaties, via de AWS- , Google Cloud- en Microsoft Azure- marketplaces.