Witold Kepinski - 17 april 2024

Axians en Boomi bundelen data-integratie krachten

Axians en Boomi hebben hun nieuwe partnerschap op het gebied van data-integratie en automation bevestigd. Axians, het merk van VINCI Energies dat zich richt op digitalisering en ICT-dienstverlening, bundelt zijn jarenlange ervaring in integratieoplossingen met de kracht van Boomi. Boomi staat bekend als een van de meest flexibele en schaalbare platformen voor data-integratie op de markt. Dit partnerschap is een stap in de richting van een intelligenter applicatielandschap waarin naadloze samenwerking tussen systemen en apparaten centraal staat.

Axians en Boomi bundelen data-integratie krachten image

Data-integratie, ook wel bekend als integratieoplossingen, zorgt ervoor dat verschillende systemen dezelfde taal spreken en gegevens gecontroleerd en veilig kunnen uitwisselen. Dit opent de deur naar het ontwikkelen van écht slimme applicaties. Dankzij de samenwerking met Boomi heeft het portfolio van Axians op het gebied van integratieoplossingen een nog bredere reikwijdte gekregen. Hierdoor kunnen organisaties een antwoord vinden op vrijwel elke integratie-uitdaging, van enkelvoudige integratie tot cloud, multicloud en ketenintegratie.

Integratieplatform as a Service

Boomi, een volledig as-a-service integratieplatform, is door Gartner uitgeroepen tot de beste in de categorie ‘integrated specialist technology’. Als organisatie kun je met Boomi gegevens naadloos integreren tussen verschillende applicaties en systemen, zowel in de cloud als on-premises.

Wat Boomi bijzonder maakt, is de low-code architectuur. Hierdoor kunnen zowel technische als niet-technische gebruikers koppelingen ontwerpen, integreren en beheren. Bovendien zijn er voor verschillende marktsegmenten al koppelingen beschikbaar met de meest gebruikte applicaties.

"Axians is een data-integratie-expert met meer dan 25 jaar ervaring. Onze groep specialisten verbindt systemen en zorgt ervoor dat deze naadloos met elkaar kunnen samenwerken. Oorspronkelijk waren we gespecialiseerd in full code-oplossingen, waarbij we maatwerk leverden op basis van de specifieke behoeften van onze klanten. Echter, we hebben ook opgemerkt dat de markt de laatste jaren behoefte heeft aan snelheid en eenvoud. In dit opzicht biedt een low-code oplossing zoals Boomi uitkomst", aldus Erwin Kloppenburg, Business Unit Manager bij Axians Nederland.

De behoefte aan low-code

Kloppenburg zegt goed te begrijpen dat je als organisatie moet blijven bewegen en innoveren, maar ook in control wilt zijn. Wijzigen in de wet- en regelgeving, privacy, uitwisseling en automatisering in de keten en een steeds veranderende vraag van consumenten naar eenvoudige selfservice oplossingen zorgen daarvoor. Boomi biedt hierin als low-code integratieplatform een uitkomst. Door het ‘drag-&-drop’ concept waaruit Boomi is opgebouwd, kan een gebruiker zelf integraties opzetten. Heb jij een business analist in dienst? Dan kan diegene zelf koppelingen en integraties realiseren, zonder tussenkomst van developers. Natuurlijk op basis van rollen en rechten.

De beste match

Axians biedt een divers aanbod van integratie-oplossingen. Je kunt kiezen uit drie verschillende smaken: de traditionele full-code open source integratie op maat, specifieke Azure integratie services voor Microsoft, en het low-code integratieplatform van Boomi. "Als integratie-specialist en partner geven wij advies over de technologie of aanpak, standaarden, flexibiliteit en veiligheid. Op deze manier adviseren wij altijd de meest passende oplossingen aan organisaties die op zoek zijn naar betrouwbare, schaalbare en flexibele integratie-oplossingen", aldus Kloppenburg. "Axians helpt natuurlijk ook om optimaal gebruik te maken van het Boomi-platform door zowel specialisten als gebruikers van Boomi op te leiden en bevestigt met deze samenwerking haar positie als meest veelzijdige specialist in digitale transformatie en as a service-integrator. Om je te helpen de juiste aanpak te vinden op het gebied van applicatie integratie, organiseren wij het webinar ‘Vergroot je integratie succes: ontdek Boomi!’ op 14 mei. Schrijf je nu in!"

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024