Witold Kepinski - 18 april 2024

Rivos haalt meer dan 250 miljoen dollar op

Rivos, een RISC-V-platformbedrijf dat zich richt op data-analyse en generatieve AI, heeft aangekondigd dat het meer dan 250 miljoen dollar heeft opgehaald in zijn overtekende Series A-3-financieringsronde en Matrix Capital Management, de grootste investeerder in deze ronde, is toegetreden tot het bestuur, vertegenwoordigd door Romit Shah.

Rivos haalt meer dan 250 miljoen dollar op image

 Aan de financiering namen nieuwe investeerders deel, waaronder Intel Capital, MediaTek, Cambium Capital, CIDC, Capital TEN en Hotung Venture Group, en een grotere deelname van bestaande investeerders Walden Catalyst, Dell Technologies Capital, Koch Disruptive Technologies en VentureTech Alliance.

De financiering zal het bedrijf in staat stellen zijn eerste siliciumproduct op de markt te brengen en aan de toenemende vraag van klanten te voldoen door uitbreiding van de productieactiviteiten, platformhardware, software-engineering en ondersteunende functies.

“De snelle veranderingen in LLM’s en de fusie met de data-analysestack maken het van cruciaal belang dat accelerators eenvoudig te programmeren en te debuggen zijn, en dat gegevens naadloos tussen CPU en accelerator kunnen worden verplaatst. Rivos komt tegemoet aan deze behoefte door middel van onze ‘recompile-not-redesign’-aanpak.” zei Puneet Kumar, mede-oprichter en CEO van Rivos. “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van Matrix in deze aanpak en ik ben blij Romit welkom te heten in de Raad van Bestuur.”

Rivos levert energiezuinige chips die krachtige RISC-V CPU's van serverklasse combineren met een Data Parallel Accelerator (een GPGPU die is geoptimaliseerd voor grote taalmodellen (LLM's) en data-analyse) die werken met de huidige softwareprogrammeermodellen en rackserverbeperkingen. De nauwe integratie van CPU en parallelle berekeningen die een uniform geheugen delen over DDR DRAM en HBM is ideaal voor de huidige modellen en databases die terabytes aan geheugen nodig hebben. Rivos is een van de leiders van het open ecosysteem RISC-V. Calista Redmond, CEO van RISC-V International, merkte op: “Rivos werd al snel een actieve deelnemer in de gemeenschap. De diepgaande ervaring van de Rivos-ingenieurs heeft RISC-V in staat gesteld een sprong voorwaarts te maken op het gebied van ISA-, systeem- en beveiligingsspecificaties.” Aan de softwarekant was Rivos een aanstichter van het RISC-V Software Ecosystem (RISE) initiatief.

"Het uitbreiden van de toepassing van data-analyse en grote taalmodellen om niet alleen traditionele datatypen zoals tekst, afbeeldingen en video te omvatten, maar ook genomische en medische data, ontsluit ongekende mogelijkheden voor innovatie in onderzoek en behandeling", aldus David Goel, Managing Director. Algemeen partner van Matrix Capital Management. “Het Rivos-team heeft de baanbrekende nieuwe RISC-V-architectuur vakkundig geïntegreerd met een inventieve accelerator, waardoor deze visie effectief tot leven is gebracht. Hun prototype-chip dient als een overtuigende demonstratie van hun unieke vermogen om gebruik te maken van het geavanceerde TSMC 3nm-procesknooppunt – een prestatie die maar weinigen startups erin zijn geslaagd dit te bereiken. We kijken reikhalzend uit naar verdere ondersteuning van de stap van het bedrijf naar nieuwe gebieden van succes, waarbij we elke mijlpaal markeren met gedeeld enthousiasme en toewijding aan uitmuntendheid.”

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024