Witold Kepinski - 18 april 2024

TomTom rapporteert stabiele omzet uit Locatietechnologie in Q1 2024

TomTom (TOM2), een speler in locatietechnologie, heeft zijn resultaten voor het eerste kwartaal van 2024 bekendgemaakt. De omzet uit Location Technology bleef stabiel op 119 miljoen euro, vergeleken met 118 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2023. De totale groepsomzet daalde met 1% tot 139 miljoen euro, ten opzichte van 141 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het verlies bedroeg 4,9 miljoen euro.

TomTom rapporteert stabiele omzet uit Locatietechnologie in Q1 2024 image

Harold Goddijn, CEO van TomTom: "“In het eerste kwartaal van 2024 was de omzet vergelijkbaar met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hoewel de omzet uit Location Technology gelijk bleef, hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het volwassener worden van ons productaanbod en het uitbreiden van onze inspanningen op het gebied van bedrijfsontwikkeling.Dit kwartaal bereikten we wereldwijde dekking met TomTom Orbis Maps. Met onze nieuwe kaarten breiden we ons marktbereik uit en richten we ons op een breder scala aan gebruiksscenario's en industrieën. We hebben onze verkooptrechter uitgebreid en winnen aan momentum."

Taco Titular, CFO van TomTom: "“Onze omzet uit Location Technology in het eerste kwartaal was vergelijkbaar met vorig jaar. In de automobielsector hadden de lagere autoproductievolumes van sommige van onze klanten een impact op de operationele omzet. Binnen de Enterprise-activiteiten verwachten we later dit jaar en in 2025 stijgende inkomsten als gevolg van de geleidelijke conversie van onze verkooptrechter voor TomTom Orbis Maps.We zagen hoge brutomarges in het kwartaal en handhaafden een strakke kostenbeheersing, waardoor de onderliggende bedrijfskosten kwartaal op kwartaal stabiel bleven door de inflatiedruk te absorberen. Gedeeltelijk als gevolg van seizoensgebonden cash-outs was de vrije kasstroom in het eerste kwartaal, zoals verwacht, negatief. We herhalen onze verwachtingen voor het hele jaar voor zowel de vrije kasstroom als de omzet."

Lees alle details hier.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei