Witold Kepinski - 19 april 2024

Nieuwe Lenovo ThinkCentre desktops aangedreven door AMD Ryzen Pro 8000 series

Lenovo brengt een selectie ThinkCentre desktops op de markt die voldoen aan de uiteenlopende behoeften van het moderne bedrijfsleven. De serie bestaat uit de prestatiegerichte ThinkCentre M75t Gen 5, de flexibele ThinkCentre M75s Gen 5 en de compacte ThinkCentre M75q Gen 5. Ze maken gebruik van AI en leveren resultaten terwijl de desktops energiezuinig zijn. Daarmee is de ThinkCentre M75 Gen 5-serie ontworpen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van moderne bedrijven, aldus Lenovo.

Nieuwe Lenovo ThinkCentre desktops aangedreven door AMD Ryzen Pro 8000 series image

"Het AI PC-tijdperk is aangebroken en bij Lenovo omarmen we het ontsluiten van deze nieuwe mogelijkheden," zegt Sanjeev Menon, vice president en general manager, Worldwide Desktop Business in Intelligent Devices Group, Lenovo. " Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan de integratie van AI in hun activiteiten. Onze ThinkCentre M75-desktops bieden een krachtige en stabiele voeding, de mogelijkheid om componenten te upgraden wanneer dat nodig is, en voldoende ruimte om geheugen uit te breiden en thermisch beheer te optimaliseren. Dit maakt ze ideale keuzes om de productiviteit te verbeteren met AI, zonder grote investeringen. Lenovo en AMD hebben een langdurige samenwerking die gericht is op het leveren van toegevoegde waarde aan onze klanten en we weten dat gebruikers blij zullen zijn met de sprong in prestaties van onze nieuwe desktops."

AI-versnelde prestaties

De ThinkCentre M75t Gen 5 tower en ThinkCentre M75s Gen 5 small form factor desktops zijn ontworpen voor multitasking en bieden AI-versneld vermogen, aangedreven door een AMD Ryzen PRO 8000-serie desktopprocessor tot 16 TOPS (triljoen bewerkingen per seconde). In combinatie met een geïntegreerde grafische processor met AMD RDNA 3 technologie, tot 64 GB DDR5 (5600MHz) geheugen en tot 2 TB Gen4 SSD-opslag zijn beide desktops razendsnel waardoor ze de ideale keuze zijn voor dagelijkse taken zoals browsen, kantoor, e-mail, media en meer, maar ook om zelfs de meest data-intensieve taken uit te voeren.

De ThinkCentre M75t Gen 5 en ThinkCentre M75s Gen 5 desktops worden nog krachtiger dankzij de Lenovo AI-functies op chipniveau. Deze omvatten stroomprioritisering. Zo wordt stroom toegewezen aan de juiste apps tijdens gebruik, en een AI-gestuurde ventilator optimaliseert de ventilatorsnelheid om het systeem koel te houden. Met de AI-functies van Lenovo maximaliseren de desktops de prestaties van bijvoorbeeldvideo renderingsoftware voor content creators, verhogen ze de ventilatorsnelheid tijdens intense coderingssessies en balanceren ze de softwareprestaties tijdens het multi-tasken. De AI-functies leren voortdurend terwijl je multi-taskt, wat resulteert in een slimmere en efficiëntere werktool tijdens gebruik. Daarnaast breid je beide desktops flexibel uit met hardware dankzij negen USB-poorten en de mogelijkheid vier onafhankelijke beeldschermen te ondersteunen.

Compacte prestaties

Het ThinkCentre M75q Gen 5 is zo klein dat hij in een schoenendoos past. Het is een kleine desktop ontworpen voor alle sectoren, waaronder bank-, gezondheidszorg- en retailomgevingen. Met maximaal een AMD Ryzen 7 PRO 8700GE desktop processor, geïntegreerde graphics met AMD RDNA™ 3 technologie en maximaal 64GB dual-channel DDR5 (5200MHz) geheugen1, biedt deze desktop next-level prestaties.

Ondanks het kleine formaat is het nog steeds mogelijk om de ThinkCentre M75q Gen 5 uit te breiden, aan te passen, te vereenvoudigen of te upgraden. Het apparaat ondersteunt zeven USB-aansluitingen, beschikt over twee Gen 4 SSD's, heeft ingebouwde driver-ondersteuning voor oudere OS-versies, kan worden aangesloten op drie compatibele beeldschermen voor maximale multitasking en beschikt over toolless toegang tot de SSD en geheugenmodule voor eenvoudige uitbreiding wanneer dat nodig is (kaarten afzonderlijk verkrijgbaar).

De desktops uit de ThinkCentre M75 Gen 5-serie bieden volgens Lenovo meer dan betrouwbare prestaties: ze komen in aanmerking voor de optionele Lenovo Premier Support Plus-service, die 24/7 gemoedsrust biedt. Problemen worden snel opgelost met eenvoudige break/fix-ondersteuning met toegang tot technici van Lenovo voor een naadloze oplossing op afstand.

Voor extra beveiliging zijn de desktops Secured-core pc's met de Microsoft Pluton-beveiligingsprocessor, die het hoogste niveau van Windows-beveiliging biedt. Als Windows Secured-core PC hebben de ThinkCentre M75 Gen 5 desktops als doel fysieke aanvallen te blokkeren, tot op firmwareniveau te beschermen en extra beveiliging te bieden voor zelfs de meest gevoelige gegevens.

De desktops worden ondersteund door Lenovo ThinkShield, een uitgebreide end-to-end beveiligingsoplossing die hardware en software combineert om gegevens te beschermen. De ThinkCentre M75 Gen 5-serie moedigt bedrijven aan om vrij te innoveren en de voordelen van AI te verkennen, in de wetenschap dat hun gegevens en informatie beschermd zijn.

Lenovo's inzet voor duurzaamheid wordt ook weerspiegeld in het aanbod ThinkCentre M75 Gen 5 desktops, met elk systeem dat 85% en 95% PCC (Post-Consumer Content) plastic materialen bevat in respectievelijk het chassis en het toetsenbord/muis. Naast het gebruik van gerecycled plastic bevat de verpakking van de ThinkCentre M75 Gen 5 desktops een thermisch omhulsel en een tas die gemaakt zijn van 30% OBP (Ocean-Bound Plastic) en FSC (Forest Stewardship Council) karton.

Om de mogelijkheden van de ThinkCentre M75 Gen 5 desktops te vergroten, biedt Lenovo een optionele Smart Cable voor een eenvoudige USB-A en USB-C-verbinding met randapparatuur en zelfs een andere laptop of tablet. Via de Smart Cable kunnen gebruikers twee apparaten bedienen met één toetsenbord, muis of touchpad, gegevens en documenten bewerken op elk apparaat en zelfs schermen delen.

Prijzen en beschikbaarheid in EMEA

  • Lenovo ThinkCentre M75t Gen 5 zal beschikbaar zijn in augustus 2024 met een verwachte startprijs van €699.
  • Lenovo ThinkCentre M75s Gen 5 is beschikbaar in juni 2024 met een verwachte startprijs van €699.
  • Lenovo ThinkCentre M75q Gen 5 zal beschikbaar zijn in juni 2024 met een verwachte startprijs van €669.
Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024