Witold Kepinski - 19 april 2024

Infosys koopt Duitse automotive specialist in-tech

Infosys, speler in digitale diensten en advies van de volgende generatie, heeft een definitieve overeenkomst aangekondigd voor de overname van in-tech, een leverancier van technische R&D-diensten gericht op de Duitse auto-industrie. Deze strategische investering versterkt de R&D-capaciteiten van Infosys verder en bevestigt opnieuw zijn voortdurende inzet voor wereldwijde klanten om hun digitale engineeringtraject te volgen.

Infosys koopt Duitse automotive specialist in-tech image

In-Tech, met hoofdzetel in Duitsland, is een van de snelstgroeiende technische R&D-dienstverleners die de digitalisering in de automobiel-, spoorwegvervoer- en slimme industriesectoren vormgeeft. in-tech ontwikkelt oplossingen op het gebied van e-mobiliteit, geconnecteerd en autonoom rijden, elektrische voertuigen (EV's), terreinvoertuigen en spoorwegen. Het in-tech aanbod omvat systeemontwerp, methodisch advies, ontwikkeling van geavanceerde elektronicaplatforms en validatie van autospecifieke software- en hardwaresystemen, infotainment en ervaringsvalidatie.

in-tech biedt Infosys en Duitse OEM's, diepgaande klantrelaties en een uitgebreide branche-expertise met een multidisciplinair team van 2200 mensen verspreid over locaties in Duitsland, Oostenrijk, China, Groot-Brittannië en nearshore-locaties in Tsjechië, Roemenië , Spanje en India.

Dinesh Rao, EVP & Co-Delivery Head, Infosys, zei: “Infosys blijft zijn leiderschap op het gebied van engineering R&D versterken met tientallen jaren ervaring in digitale engineering. Samen met in-tech, Infosys Topaz, een AI-eerste reeks diensten, oplossingen en platforms, en onlangs verworven halfgeleiderexpertise van InSemi, hebben we met succes diepere mogelijkheden gecreëerd voor de volgende fase van auto-innovatie op het gebied van softwaregedefinieerde voertuigen. We zijn verheugd om in-tech en zijn leiderschapsteam te verwelkomen in de Infosys-familie.”

Jasmeet Singh, EVP en Global Head of Manufacturing, Infosys, zei: “De auto-industrie maakt vandaag de dag een cruciale verandering door, met verbonden, autonome en elektrische voertuigen, en vooral softwaregedefinieerde voertuigen. Elektronica en software zullen de waarde van voertuigen van de volgende generatie vergroten. Het leiderschap van Infosys met een uitgebreid aanbod aan wereldwijde auto-OEM's, tier-one en start-ups op het gebied van e-mobiliteit, gecombineerd met de technische bekwaamheid van Infosys, biedt een gedifferentieerde waarde voor onze klanten, waardoor innovatieve producten van hoge kwaliteit sneller op de markt komen.”

Tobias Wagner, CEO van InTech, zei: “De afgelopen 22 jaar hebben we een indrukwekkende bedrijfsgeschiedenis opgebouwd, gekenmerkt door organische groei, strategische overnames en hoge winstgevendheid. Dit strategische partnerschap met Infosys vertegenwoordigt een beslissend keerpunt voor ons: het opent ongekende groeimogelijkheden en voegt ook enorme waarde toe aan ons aanbod voor onze klanten. Samen bestrijken we nu het hele end-to-end proces, een stap die cruciaal is om volledig aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Met toegang tot meer talent en expertise krijgen we een ongelooflijke kracht en schaalgrootte in ons leveringsvermogen, waardoor we nog ambitieuzere projecten met succes kunnen implementeren.”

Christian Wagner, oprichter en bestuurslid van in-tech, voegde hieraan toe: “Bij de keuze voor Infosys was het voor ons belangrijk dat niet alleen de bedrijfsdoelstellingen, maar ook de bedrijfsculturen met elkaar in harmonie waren. Ik ben heel blij dat Infosys en in-tech niet alleen op dezelfde golflengte zitten als het gaat om innovatie en technologie, maar dat we ook dezelfde waarden delen - of het nu onze passie voor duurzaamheid is of onze wens om een ​​werkomgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd voelt . Deze culturele match versterkt mijn overtuiging dat we samen buitengewoon succes zullen behalen.”

De overname zal naar verwachting in de eerste helft van het boekjaar 2025 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en goedkeuringen van de toezichthouders.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024