Witold Kepinski - 22 april 2024

Econocom Technology Management & Financing presteert goed

IT-dienstverlener Econocom boekte in het eerste kwartaal van 2024 een omzet van 634 miljoen euro, een stijging met 2,6%, gedreven door de aanhoudende groei van de financiële leasingactiviteiten (TMF), een geleidelijk herstel van de Products & Solutions-activiteiten en solide prestaties van Services.

Econocom Technology Management & Financing presteert goed image

Gedurende de eerste drie maanden van 2024 rapporteerde Econocom de volgende prestaties:

Technology Management & Financing (TMF) bleef goed presteren, met een omzet van 207 miljoen euro, een stijging van 10,6%, 10,2% autonoom, te midden van een aanhoudend krappe kredietmarkt. Dankzij het flexibele, innovatieve aanbod dat tegemoetkomt aan de behoefte van klanten aan financiering van digitale of strategische activa, handhaaft TMF zijn positieve trend na een sterke groei in 2023.

De omzet van Products & Solutions (P&S) bedroeg in totaal 305 miljoen euro, een daling met 2,5% (2,6% autonoom). De prestaties in het eerste kwartaal varieerden van land tot land, maar vertoonden over het algemeen een opmerkelijke verbetering ten opzichte van de tweede helft van 2023. Bovendien is de organische daling van de P&S in het eerste kwartaal van 2024 in lijn met de trends op de Europese IT-distributiemarkt, die dalingen van 2% rapporteerde voor Werkruimteoplossingen en 7% voor infrastructuren 3) .

•Services zette het herstel voort en rapporteerde voor het vierde opeenvolgende kwartaal van groei. De omzet voor het eerste kwartaal steeg (totaal en autonoom) met 3,2% en kwam uit op 122 miljoen euro, vooral dankzij Spanje en Frankrijk.

Verwachtingen voor omzetgroei voor 2024 bevestigd

Na een geheel positieve prestatie in het eerste kwartaal bevestigt de groep haar jaarlijkse omzetgroeiverwachting van tussen de 3 en 5%, waarbij ze profiteert van een markt voor de distributie van IT-middelen die naar verwachting zal groeien in de tweede helft van 2024.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei