Witold Kepinski - 22 april 2024

Petra Fassaert benoemd tot directeur IT bij de Sociale Verzekeringsbank

Petra Fassaert wordt per 1 juli 2024 directeur IT bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). In deze rol krijgt zij de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse aansturing van de directie IT. Fassaert is momenteel manager IT Operatie bij de Nederlandse Spoorwegen.

Petra Fassaert benoemd tot directeur IT bij de Sociale Verzekeringsbank image


De directie IT is verantwoordelijk voor alle technologie binnen de SVB en houdt zich bezig met het ontwikkelen en onderhouden van de IT-systemen. Zo implementeert de directie applicaties in het gehele spectrum: van een SAAS-applicatie tot aan complexe maatwerksoftware voor betalingen. Verder zorgt de directie er voor dat alle systemen continu blijven draaien op de hybride infrastructuur van de SVB.

Naast haar dagelijkse taken, wordt Fassaert ook verantwoordelijk voor alle lopende en toekomstige programma’s van de directie. Hiermee zal zij bijdragen aan het behalen van de strategische organisatiedoelstellingen van de SVB. Enkele belangrijke opgaves waar de directie momenteel aan werkt is het moderniseren van het IT-landschap, de transitie naar data gedreven werken en het verder verbeteren van de interne en externe dienstverlening.

Hellen van Dongen, lid van de Raad van Bestuur: “Ik heb Petra leren kennen als een maatschappelijk betrokken persoon met een warm hart voor de combinatie business en IT. Zij is verbindend, mensgericht en heeft duidelijke daad- en realisatiekracht. Het is mooi dat Petra haar kennis en ervaring op het gebied van IT Operations en verandermanagement voor de SVB gaat inzetten. Ik wens haar veel succes en zie uit naar de samenwerking.”

Petra Fassaert: “Ik ben er trots op de stap naar de SVB te zetten en bij te kunnen dragen aan de bestaanszekerheid van miljoenen burgers. Wat mij aanspreekt is dat de SVB midden in de samenleving staat en werkt vanuit de bedoeling. Een goede en betrouwbare informatievoorziening staat aan de basis van een goede en proactieve dienstverlening aan de burger. Ik ben heel blij om daar mijn bijdrage aan te kunnen leveren door data en digitalisering op een veilige en mensgerichte manier optimaal in te zetten."

Over Petra Fassaert

Petra Fassaert werkt al sinds 1998 bij de Nederlandse Spoorwegen, waar zij over de jaren diverse managementfuncties heeft bekleed. In haar meest recente rol als manager IT Operatie was zij verantwoordelijk voor het moderniseren en versterken van de IT-dienstverlening van de spoorwegen. Fassaert heeft onder andere gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Eindhoven.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024