Redactie - 22 april 2024

Cyber-tovenaars gezocht voor de JSCU Summerschool 2024 van de AIVD en MIVD

Deze zomer van 29 juli tot en met 9 augustus organiseert de Joint Sigint Cyber Unit van de AIVD en MIVD weer de JSCU Summerschool. De ultieme kans voor IT-talenten met interesse in cyberveiligheid om twee weken lang hun weg te verliezen in het cyberbos. Leer alles over malware, forensics, blue-teaming en red-teaming, en van hunting tot hacking bij de AIVD en de MIVD.

Cyber-tovenaars gezocht voor de JSCU Summerschool 2024 van de AIVD en MIVD image

Elk jaar organiseert de JSCU twee weken lang deze Summerschool. Tijdens de Summerschool worden mensen met interesse in cyberveiligheid ondergedompeld in het digitale domein. Daardoor kunnen ze hun technische kennis en skills op cybervlak verbeteren, en krijgen zij op meerdere plekken een uniek kijkje in de keuken van AIVD en MIVD.

Ben jij een ‘cyber-tovenaar’?

Er was eens... een website! Op https://jscu.summerschool.sh staat meer informatie en kunnen geïnteresseerden de opdrachten vinden en hun uitwerkingen inzenden. Deelnemers worden niet alleen beoordeeld op het oplossen van opdrachten. Het kan ook voldoende zijn om de aanpak van het probleem in te sturen. Elke inzending tot en met 2 juni komt in aanmerking om samen met de diensten op avontuur te gaan tijdens dit zeer exclusieve computerzomerkamp van 29 juli tot en met 9 augustus.

De Summerschool is voor deze editie opzoek naar ‘cyber-tovenaars’ die de juiste cyber-kruimels weten te vinden, Doornroosje wakker kunnen maken met een code, de drie biggetjes kunnen beschermen tegen de grote boze PowerShell-wolf en veel meer avonturen en puzzels in het cyber-sprookjesbos kunnen oplossen. De Summerschool staat open voor iedereen met een interesse in cyberveiligheid en die graag hun technische kennis en skills op cybervlak wil verbeteren.

De Joint Sigint Cyber Unit

De Joint Sigint Cyber Unit is een gezamenlijke eenheid van de AIVD en de MIVD. Het werk van deze unit bestaat vooral uit het verwerven van data en informatie. Deze verwerving kan zowel offensief als defensief, commercieel of uit open bronnen zijn, maar altijd omdat inlichtingen nodig zijn in het belang van de veiligheid van Nederland. Bij de JSCU werken mensen met verschillende achtergronden en expertises. Van hardcore programmeurs tot cryptografie, elektrotechnici en mensen met verstand van signaal interceptie.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei