Hans Steeman - 26 april 2024

Know & Decide levert zijn ITAM-oplossing aan steeds meer klanten

IT Asset Management (ITAM) helpt bedrijven bij het krijgen van een dynamisch inzicht inzake de IT-activa die zij bezitten. Het is een pure noodzaak om een bedrijf efficiënt te beheren. Vooral bij het beheren van IT-activa is het essentieel om te weten, hoeveel systemen zijn er, welke software staat erop, wie de medewerkers zijn en welke IT-rechten ze hebben en tenslotte waar staan de systemen opgesteld? De tijden dat dit met een excel-sheet gedaan kon worden, liggen ver achter ons.

Know & Decide levert zijn ITAM-oplossing aan steeds meer klanten image

Tijdens de recente IT Press Tour in Rome, zei Emmanuel Moreau (foto), de CEO en oprichter van het Luxemburgse bedrijf Know & Decide: "Wij hebben een krachtige ITAM-oplossing ontwikkeld die we geleverd hebben aan grote klanten in België, Luxemburg en Frankrijk. De ontwikkeling van de software gebeurt in Tunesië. Voor Emmanuel, die in 2015 met het bedrijf begon, is het nu tijd voor een volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf.

De ITAM-oplossing van Know & Decide wordt gevoed via het importeren van bestanden, een API en een reeks adapters, waarvan er nu zo’n 80 in de bibliotheek zitten. Op basis daarvan zoekt het zelf op het netwerk de systemen op. De input kan het inkoopsystemen komen, licentie-omgevingen, scans van het netwerk, HRM-systemen etc. Volgens Emmanuel heeft de software de complete infrastructuur al binnen enkele dagen compleet geïnventariseerd.

Elk onderdeel van de infrastructuur, of het nu fysiek is, virtueel, een applicatie, middleware, software, WiFi-toegangspunten, werkstations, laptops, printers of een daadwerkelijke gebruiker, kan worden gelokaliseerd en beheerd door de software (configuration manager).

Het systeem maakt gebruik van een suite van 3 modules: data discovey, datamanagement en datamonitoring. Deze modules kunnen zowel on-prem als via SaaS gebruikt worden.

Het ITAM-product wordt geleverd als een service en de abonnementsprijs is gebaseerd op het aantal CI's (configuratie-items) dat door het ITAM-systeem wordt beheerd.

Know & Decide zegt dat zijn software kan worden gebruikt voor een globale visie op assets, het garanderen van de kwaliteit van een configuration managementdatabase (CMDB), het waarborgen van de kwaliteit van een productplan, het waarborgen van de efficiëntie van de veiligheid en cyberbeveiliging (dankzij de juiste software-updates) bij een bedrijf, en het ondersteunen van budget- en kostenbeheer. De roadmap omvat de integratie van AI via een chatbot, zodat een CIO tijdens een bestuursvergadering in realtime het systeem kan raadplegen en daarmee altijd over de juiste info beschikt.

Voor een verdere ontginning van de markt, zoekt Know & Decide ook in Nederland nog channel partners.

Door: Hans Steeman

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024