Witold Kepinski - 23 april 2024

ASML waarschuwt voor frauduleuze e-mailmelding

ASML waarschuwt op zijn website voor een frauduleuze e-mailmelding die in actief is.

ASML waarschuwt voor frauduleuze e-mailmelding image

ASML meldt: 'LET OP: Het domein nlasml.com is geen legitiem domein van ASML en wordt gebruikt voor onrechtmatige nabootsing van het echte domein van ASML, asml.com.

ASML is op de hoogte gebracht van een oplichtings-e-mailcampagne afkomstig van een frauduleus domein, nlasml.com. Valse ASML-e-mailadressen, waaronder sourcing@nlasml.com en namen van ASML-medewerkers, worden gebruikt om oplichtings-e-mails te verspreiden die gericht zijn op het misleiden en oplichten van bedrijven, waaronder zakenpartners van ASML. De misleidende e-mails bevatten onder meer verzoeken om prijzen, beschikbare voorraad en levering van zaken als IT-apparatuur en smartphones.

ASML neemt deze kwestie serieus en onderzoekt actief alle beschikbare opties om deze aan te pakken. ASML moedigt alle leveranciers en zakelijke partners aan om waakzaam te blijven voor dergelijke phishing-pogingen waarbij gebruik wordt gemaakt van een e-mailadres van het nlasml.com-domein (of andere e-mails die afwijken van de officiƫle asml.com-, hermes-microvision.com- of cymer.com-domeinen). . Als u een e-mail ontvangt die afkomstig is van nlasml.com of een ander niet-officieel ASML-domeinadres waarin wordt geprobeerd zich voor te doen als ASML, Hermes-Microvision of Cymer, neem dan contact op met uw IT-beveiligingsafdeling of e-mailprovider.'

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei