Wouter Hoeffnagel - 24 april 2024

AI-gestuurde functies beschikbaar in Trend Vision One

Trend Micro voegt AI-gestuurde mogelijkheden voor cyberrisicobeheer toe aan zijn platform Trend Vision One. Trend Vision One integreert meer dan 10 industriële technologie-categorieën. De oplossing ondersteunt beveiligings-, cloud- en IT-operation-teams met het proactief beheren van risico’s. En vereenvoudigt de ontdekking, risicobeoordeling, prioritering en herstel van cyberrisico's.

AI-gestuurde functies beschikbaar in Trend Vision One image

Het organisatiebestuur beschouwt cyberrisico’s steeds vaker als onderdeel van de bredere strategie voor risicobeheer. Dit omdat recente regelgeving zich specifiek richt op de houding en het risicoprofiel van organisaties op het gebied van cyberbeveiliging. Trend Micro helpt CISO’s met het vroegtijdig en effectiever communiceren van risico’s aan bedrijfsleiders. Dit ontlast IT-teams, maakt het stroomlijnen van prioriteren van workflows mogelijk en zorgt voor meer inzicht.

'Inzicht in het aanvalsoppervlak'

Kevin Simzer, COO bij Trend: “Er is nog altijd een toenemende vraag naar meer inzicht in het aanvalsoppervlak. We zien dan ook een toename van buzzwords zoals ‘platformisering’. Klanten willen echter geen aan elkaar gehecht platform. Ze willen écht inzicht en in staat zijn om risico’s effectief te beoordelen. Trend is nog verder gegaan en zorgt er niet alleen voor dat organisaties weten waar de meest kritieke risico’s zich bevinden, maar ook hoe ze deze kunnen beperken en verhelpen. Nu we zien dat de adoptie van Trend Vision One de afgelopen maanden sterk is toegenomen, weten we dat beveiligingsleiders en de bredere beveiligingsindustrie duidelijk aan boord zijn.”

AI-gestuurde mogelijkheden voor cyberrisicobeheer via Trend Vision One Attack Surface Risk Management (ASRM) ondersteunen risicobeoordelingen voor de volledige bedrijfsomgeving. "Als onderdeel van het Trend Vision One-platform elimineert Attack Surface Risk Management blinde vlekken voor geconsolideerd inzicht in en beheer van risico’s”, aldus Michelle Abraham, Research Director, Security and Trust bij IDC. “De toevoeging van extended detection and response (XDR) en identiteitstelemetrie versterkt de kracht van Attack Surface Risk Management en helpt organisaties hun veerkracht tegen cyberaanvallen op te bouwen, het aanvalsoppervlak te minimaliseren en zero trust-implementaties te ondersteunen.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei