Wouter Hoeffnagel - 23 april 2024

Google consolideert AI-teams binnen DeepMind

Google gaat de AI-teams binnen zijn divisies Research en DeepMind consolideren. De teams opereren voortaan onder de vlag van DeepMind.

Google consolideert AI-teams binnen DeepMind image

Dit kondigt topman Sundar Pichai (foto) aan in een blogpost. "Vorig jaar hebben we Google DeepMind gecreëerd, waarin het Google Brain-team, DeepMind en andere onderzoekers samenkwamen die zich specifiek richtten op het creëren van steeds capabelere en algemenere AI-systemen", aldus Pichai.

'Capaciteit opschalen'

De topman noemt de vooruitgang die in een jaar tijd is geboekt ongelooflijk. Het wijst daarbij onder meer op zijn Gemini-modellen. "Om deze vooruitgang te versnellen, gaan we de teams consolideren die zich richten op het bouwen van modellen in Research en Google DeepMind. Al dit werk zal nu in Google DeepMind zitten en onze capaciteit opschalen om capabele AI te leveren voor onze gebruikers, partners en klanten. Dit zal de ontwikkeling vereenvoudigen door de rekenintensieve modelbouw op één plek te concentreren en afzonderlijke toegangspunten te creëren voor PA's die deze modellen willen gebruiken en generatieve AI-toepassingen willen bouwen."

De herstructurering die het bedrijf doorvoert moet onder meer zorgen dat AI-teams dichter bij de locatie werken waar modellen worden gebouwd en geschaald. Ook moet de consolidatieslag tot duidelijke verantwoordelijkheden zorgen rondom de ontwikkeling en uitrol van AI-modellen.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024