Witold Kepinski - 23 april 2024

SAP boekt meer omzet met cloud en software

SAP zag zijn omzet in het eerste kwartaal met 8 procent stijgen tot 8,04 miljard euro. SAP zag zowel de verkoop van cloud als software toepassingen toenemen.

SAP boekt meer omzet met cloud en software image

“We zijn in 2024 goed begonnen en we hebben er vertrouwen in dat we onze doelen voor het jaar zullen bereiken. Vooruitkijkend beschikken we over krachtige groeimotoren: zakelijke AI, cross-selling binnen ons cloudportfolio en het winnen van nieuwe klanten, vooral in het middensegment. De kracht van onze huidige cloudbacklog die een recordgroei bereikt, is een bewijs van dat momentum. Ons transformatieprogramma ligt ook goed op koers en zal ons helpen deze groei te benutten en de efficiëntie te verhogen”, aldus Christian Klein, CEO van SAP.

“In het eerste kwartaal zijn we met succes van start gegaan met de implementatie van ons transformatieprogramma, waardoor we onze investeringen konden concentreren op de zakelijke AI-mogelijkheden, terwijl we de kosten loskoppelden van de omzetgroei. We zijn ook erg blij met het onverminderde groeimomentum van de Cloud ERP Suite, dat de geleidelijke verschuiving van de markt naar geïntegreerde cloudoplossingen weerspiegelt”, aldus Dominik Asam, CFO bij SAP.

Lees alle details hier.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024