Witold Kepinski - 24 april 2024

HPE Aruba Networking introduceert Wi-Fi 7 access points

Hewlett Packard Enterprise (HPE) lanceert Wi-Fi 7 access points (AP's) die tot meer capaciteit voor draadloos verkeer.

HPE Aruba Networking introduceert Wi-Fi 7 access points image

De nieuwe AP's versterken volgens HPE ook de netwerkbeveiliging en verbeteren locatiegebaseerde diensten om connectiviteit te bieden voor veeleisende bedrijfsapplicaties op het gebied van AI, Internet of Things (IoT) en beveiliging. Als marktleider in enterprise wireless zet HPE Aruba Networking haar innovatie voort met nieuwe Wi-Fi 7 AP's die de standaardeisen overtreffen. Deze prestaties worden bereikt met HPE's gepatenteerde ultra tri-band hardware technologie, die volledig gebruik maakt van de 5GHz en 6GHz banden om automatisch en continu verspilling tussen de banden te elimineren.

HPE Aruba Networking access points

IoT connectiviteit

De nieuwe HPE Aruba Networking AP's, beheerd door HPE Aruba Networking Central, maken de noodzaak om een IoT-netwerk overlay te implementeren overbodig door ingebouwde hardware ondersteuning te bieden voor een breed scala aan IoT-protocollen zoals Zigbee en Bluetooth, of via dubbele USB interfaces. De AP's bieden ook een veilig connectiviteitsplatform voor de toename in IoT-apparaten die organisaties inzetten aan de netwerkedge, zoals camera's, motorsensoren, energiesensoren en bewegingssensoren.

Aangezien IoT-apparaten een rijke bron van data bieden voor AI-training en -inferencing, kan een uitgebreid ecosysteem van bedrijfsoplossingen van meer dan 350 HPE-technologiepartners organisaties helpen bij het efficiënt vastleggen, beveiligen, transporteren en gebruiken van IoT-data om realtime bedrijfsinzichten te leveren. Daarnaast helpt het ecosysteem bij het opbouwen van AI-data lakes. Met deze innovaties kunnen deze data worden gebruikt om AI-modellen te trainen en te activeren voor oplossingen zoals voorspellend onderhoud, digital twins en gepersonaliseerde klantervaringen.

"Geoptimaliseerde connectiviteit is nu bedrijfskritisch en klanten willen altijd slimme investeringen doen in hun draadloze infrastructuur, rekening houdend met de noodzaak om het netwerk toekomstbestendig te maken en de gewenste bedrijfsresultaten te leveren," zegt Chris DePuy, hoofdanalist bij 650 Group. "Met de enorme groei in IoT-apparaten, de vraag naar beveiliging en de behoefte aan achterwaartse compatibiliteit om legacy-apparaten te accommoderen, biedt Wi-Fi 7 de verwerkingskracht, flexibiliteit, snelheid, betrouwbaarheid en capaciteit waar bedrijven vandaag de dag naar op zoek zijn bij het nemen van beslissingen over netwerkupgrades."

Nieuwe functies met HPE Aruba Networking 730 Series Campus AP’s

Met het debuut van de HPE Aruba Networking 730 Series Campus AP’s, kunnen bedrijven de waarde van hun investeringen in draadloos maximaliseren met functies zoals:

  • Meer wifiprestaties voor veeleisende gebruikssituaties: UTB-filtering verhelpt kanaalinterferentie op aangrenzende kanalen in de 5GHz- en 6GHz-banden. Hierdoor worden de prestaties en capaciteit gemaximaliseerd en hebben organisaties de flexibiliteit om beide banden tegelijkertijd te gebruiken.
  • Verbeterde draadloze security: Policy-based access control en Layer 7 applicatiefirewalls bouwen voort op security-first draadloze functies zoals HPE Aruba Networking Central Client Insights. Dit zorgt voor verbeterde IoT zichtbaarheid en geautomatiseerde Dynamic Segmentation om rolgebaseerde toegang te faciliteren voor gebruikers en IoT devices. Aanvullende functies zijn onder andere nieuwe link level encryptiemogelijkheden (MACsec**) die bedrade databescherming uitbreiden naar het AP en een persoonlijke draadloze netwerkmodus die veilige, self-service onboarding van devices biedt in groepsomgevingen zoals universiteiten.
  • Geen IoT overlay netwerken meer nodig: HPE Aruba Networking Central's IoT Operations dashboard stroomlijnt device onboarding en maakt hoge overhead vendor-specifieke IoT overlay netwerken overbodig. AP’s kunnen zo fungeren als een verbinder en lokaal verwerkingselement voor IoT-apparaten om direct te communiceren met IoT-diensten van derden.
  • Bredere ondersteuning voor IoT-protocollen: Dubbele Bluetooth- en Zigbee-radio's bieden ondersteuning voor IoT-omgevingen met hoge dichtheid, en dubbele USB-poorten bieden robuuste connectiviteit voor een breed scala aan IoT-apparaten door gebruik van eigen protocollen. De geïntegreerde, niet-permanente externe antennes van het AP zijn ontworpen voor veeleisende radiofrequente (RF) omgevingen.
  • AP als een oplossing voor dataverwerking: De HPE Aruba Networking 730 Series AP's beschikken over twee keer zoveel SDRAM- en Flashgeheugen dan voorgaande HPE modellen. Hierdoor kunnen applicatiespecifieke containers op de AP's zelf draaien, wat resulteert in gestroomlijnde datatransmissies en lokale verwerking van data voor een snellere reactie op real-time omstandigheden zoals temperatuur of beweging.
  • Precieze locatiediensten: De HPE Aruba Networking 730 Series AP’s zijn de eerste die gebruik maken van de nieuwe standaard voor wifi-locatie, waardoor locatiebewuste diensten binnen een meter nauwkeurig zijn, voor real-time, immersieve en industriële gebruikssituaties. Daarnaast bieden de AP’s ondersteuning voor de IEEE 802.11az-standaard om zelf locatienetwerken mogelijk te maken. Extra functies zijn onder andere een GNSS-ontvanger (Global Navigation Satellite System) en een barometrische sensor voor het in kaart brengen van verdiepingen, met Bluetooth Low Energy (BLE) 5.4 voor bidirectionele IoT-locatiegegevens die de betrokkenheid van gebruikers kunnen vergroten en waardevolle goederen kunnen volgen om verlies te beperken.
  • Energiebesparing: Een AI-gestuurde, dynamische energiebesparingsmodus verlaagt de energievoetafdruk en -kosten.

"Met meer dan twintig jaar leiderschap in wifi-innovatie, blijft HPE Aruba Networking zich inzetten om klanten de betrouwbare, veilige, high-performance connectiviteit te bieden die ze nodig hebben om hun zakelijke doelstellingen te halen, variërend van meeslepende fanbelevenissen tot geautomatiseerde productieprocessen," zegt Stuart Strickland, wireless chief technology officer, HPE Aruba Networking. "Onze Wi-Fi 7 AP's gaan veel verder dan verbeteringen in prestaties en efficiëntie. Hierdoor worden ze een intelligente IoT-hub worden die het netwerk beveiligen, de werklast verdelen, de omgeving karakteriseren en een basis bieden voor zakelijke en operationele analyses."

Beschikbaarheid

De HPE Aruba Networking 730 Series Access Points zijn wereldwijd beschikbaar vanaf juli 2024 en worden geleverd met een beperkte levenslange garantie. Het beheer van de HPE Aruba Networking 730 Series Campus AP’s gebeurt via HPE Aruba Networking Central, dat beschikbaar is als abonnement. Naast een standalone SaaS aanbod, is HPE Aruba Networking Central ook inbegrepen bij een HPE GreenLake (NaaS) abonnement en is het beschikbaar via het HPE GreenLake edge-to-cloud platform.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024