Wouter Hoeffnagel - 25 april 2024

Emily Glastra en Sabine Uitslag treden toe tot RvC AFAS Software

Emily Glastra (hoofdfoto) en voormalig CDA-kamerlid Sabine Uitslag treden toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van AFAS Software. Zij volgen medeoprichter van AFAS Ton van der Veldt en CEO bij Circle8Group Ineke Kooistra op.

Emily Glastra en Sabine Uitslag treden toe tot RvC AFAS Software image

Met de komst van Glastra en Uitslag trekt het familiebedrijf een ervaren duo aan. Glastra is algemeen directeur van T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom. Haar IT-carrière is gevormd door haar fascinatie voor technologie en vroegere ambitie om vlieger te worden. Na werkgevers als IBM en Microsoft en het hebben van een eigen ICT-onderneming, is ze naast haar rol bij T-Systems op meerdere gebieden actief. Glastra is voorzitter van branchevereniging NLDigital, onderdeel van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en de Raad van Advies voor Politie Nederland. Daarnaast geeft ze diversiteit een gezicht door zich actief in te zetten voor meer diversiteit en inclusie in de IT-sector.

Ervaring in zorg, welzijn, politiek en onderwijs

Uitslag beschikt over ruim 30 jaar ervaring in de zorg en welzijn en is daarnaast thuis in de politiek en het onderwijs. Eerder in haar loopbaan was ze Tweede Kamerlid namens het CDA. Na haar carrière in de politiek werd ze bestuurder van diverse zorginstellingen en is ze een veelgevraagd spreker, dagvoorzitter, theatermaker en columnist.

Sabine Uitslag

De RvC van AFAS Software bestaat per 1 april uit de volgende leden:

  • Piet Mars (voorzitter)
  • Jan Schurings (secretaris)
  • Olaf Nieuwenhuis
  • Herwin Mars
  • Emily Glastra
  • Sabine Uitslag
Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei