Witold Kepinski - 24 april 2024

KPN boekt meer omzet en brutowinst in eerste kwartaal 2024

KPN heeft de resultaten bekend gemaakt van het eerste kwartaal 2024. De omzet steeg met 3,6 procent naar 1,38 miljard euro. De bruto winst steeg naar 605 miljoen euro.

KPN boekt meer omzet en brutowinst in eerste kwartaal 2024 image

Joost Farwerck (foto), CEO van KPN, zegt over de resultaten: “Het eerste kwartaal van onze Connect, Activate & Grow-strategie zorgde voor positieve resultaten met duurzame omzetgroei uit diensten in alle segmenten. De omzet uit consumentendiensten bleef verbeteren, zowel op vast als mobiel. De snelle uitrol van glasvezel en de succesvolle Unlimited Series, abonnementen met verschillende snelheden, zorgden voor een solide instroom van klanten. 

De inkomsten uit de zakelijke diensten zijn onveranderd goed, met een sterke bijdrage vanuit het MKB. Door de gereguleerde tariefsverlaging bij Wholesale, neemt de groei in dit segment zoals verwacht af. Onze inspanningen op het gebied van klanttevredenheid vertalen zich in toonaangevende NPS-scores. 

De glasvezelmotor draait op volle toeren, in lijn met onze ambitie om in 2026 nagenoeg 80% van Nederland van glasvezel te voorzien. De investeringen in onze netwerken werpen hun vruchten af, zo is KPN door de mondiale benchmarkorganisatie Umlaut opnieuw erkend als het beste mobiele netwerk ter wereld. 

We blijven ons inzetten om onze duurzame waarde te creëren voor al onze stakeholders. Dit komt duidelijk tot uiting in onze ambitieuze ESG-agenda. Met een ‘Beter Internet’, zetten we ons in voor een veiliger, socialer en groener internet voor iedereen in Nederland. Daarom ben ik blij dat onze prestaties en ambities op het gebied van duurzaamheid worden erkend en gewaardeerd door de Nederlandse consument en dat KPN opnieuw koploper is in de Sustainable Brand Index als het meest duurzame Nederlandse telecommerk. 

Door de overname van Youfone verhogen we onze verwachtingen voor het volledige jaar 2024. We blijven op koers om onze ambities, zoals uiteengezet tijdens onze Capital Markets Day, inclusief cumulatieve aandeelhoudersuitkeringen, waar te maken. De eerste stap, een aandeleninkoop van 200 miljoen euro voor dit jaar, is bijna voltooid.”

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei