Witold Kepinski - 25 april 2024

Altair neemt Cambridge Semantics over

Altair, speler op het gebied van computationele intelligentie, heeft voor een onbekend bedrag Cambridge Semantics overgenomen, een moderne leverancier van datafabrics en maker van een analytische databases.

Altair neemt Cambridge Semantics over image

De op grafieken gebaseerde datafabric-technologie van Cambridge Semantics versnelt de creatie van uitgebreide bedrijfskennisgrafieken, waarbij het complexe web van gestructureerde en ongestructureerde bedrijfsgegevens samen wordt geïntegreerd in één enkele, vereenvoudigde weergave.

Het samenbrengen van de transformationele kennisgrafiektechnologie van Cambridge Semantics met de toonaangevende tools van Altair voor data-analyse en datawetenschap biedt organisaties een solide basis voor het bouwen van geavanceerde analytics-ecosystemen die kunstmatige intelligentie (AI) injecteren in de dagelijkse bedrijfsvoering.

"Kennisgrafieken zijn belangrijke onderdelen van datastructuren. Ze brengen de juiste gegevens op het juiste moment in de juiste handen. Wij geloven dat Cambridge Semantics de snelste en meest schaalbare kennisgrafieken biedt aan organisaties met aanzienlijke datavolumes en diepgaande vragen", aldus James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair. “Bovendien zijn kennisgrafieken van cruciaal belang voor succesvolle generatieve AI-toepassingen, omdat ze de zakelijke context bieden die nodig is om generatieve AI-modellen te onderbouwen, hallucinaties te elimineren en de responskwaliteit dramatisch te verbeteren.”

De technologieën van Cambridge Semantics zullen worden geïntegreerd in het Altair RapidMiner- platform, waardoor kennisgrafieken, databeheer, datavirtualisatie en data-ontdekkingstechnologie worden toegevoegd aan de bestaande datavoorbereiding, ETL, datawetenschap, business intelligence, MLOps, werklastbeheer en orkestratie instrumenten.

"De toetreding tot Altair is een natuurlijke overgang voor Cambridge Semantics, omdat we ernaar streven het tempo van onze technologie-adoptie te versnellen", zegt Charles Pieper , voorzitter en CEO van Cambridge Semantics. "Cambridge Semantics is van oudsher succesvol geweest bij de Fortune 500-overheids-, defensie-, biowetenschappen- en productieorganisaties. Cambridge Semantics naar de brede klantenbasis van Altair brengen via het bedrijfsmodel van Altair Units – en dit integreren in Altair RapidMiner – is een spannend vooruitzicht voor ons en voor onze klanten."

Cambridge Semantics werd in 2007 opgericht door een innovatie- en engineeringteam van IBM's Advanced Technology Group met de gedeelde overtuiging dat semantische grafische datamodellen een transformationele technologie waren die voorbestemd was om organisaties te helpen hun data op ongekende manieren te exploiteren: het aanwakkeren van analyses, het onthullen van nieuwe inzichten en het mogelijk maken strategisch belangrijke, concurrentiedifferentiatie. Het technische team was van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van de datawarehouses IBM Netezza en Amazon Redshift en vertegenwoordigt een van de grootste verzamelingen kennisgrafiekenexperts ter wereld.

"Deze overname voegt diepgaande expertise op het gebied van datawarehousing toe aan ons toch al sterke analyse- en datawetenschapsteam, waardoor een versterkte kerngroep van ingenieurs ontstaat die de gehele datalevenscyclus begrijpen - van datacreatie tot echte impact", aldus Srikanth Mahalingam , chief technology officer van Altair . "We zijn allemaal enthousiast over waar dit gecombineerde team en de technologie ons naartoe zullen brengen."

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024