Witold Kepinski - 24 april 2024

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4, de aanbieder van beveiligingsbewustzijnstraining en gesimuleerd phishing-platform, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Egress over te nemen, een leider op het gebied van adaptieve en geïntegreerde cloud-e-mailbeveiliging. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI gebaseerde beveiligingstools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties te helpen voorkomen, beschermen en verdedigen tegen geavanceerde e-mailcyberbeveiligingsbedreigingen. Verdere voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

KnowBe4 neemt Egress over image

Organisaties hebben wereldwijd moeite om op gedrag gebaseerde datalekken te beperken, waarbij volgens het Data Breach Investigations Report van Verizon bij 74 procent van de incidenten de menselijke factor betrokken is. Met de overname van Egress is KnowBe4 van plan een enkel platform te leveren dat informatie over dreigingen dynamisch samenvoegt en op AI gebaseerde e-mailbeveiliging en training biedt die automatisch wordt afgestemd op de risico's.

“De toekomst van beveiliging ligt in gepersonaliseerde AI-gestuurde controles en realtime coaching. Door één enkel platform van KnowBe4 en Egress aan te bieden, zullen onze klanten profiteren van gedifferentieerde detectie van totale bedreigingen om evoluerende cyberdreigingen voor te blijven en een sterke beveiligingscultuur te bevorderen”, aldus Stu Sjouwerman (foto), CEO van KnowBe4. “Als integratiepartners voor meer dan een jaar met een sterke filosofische en culturele afstemming, is deze overname een natuurlijke stap voor beide bedrijven om menselijk risicobeheer en cloud-e-mailbeveiliging naar een hoger niveau te tillen.”

“KnowBe4 en Egress hebben een gedeelde visie op het leveren van op maat gemaakte en relevante beveiliging voor elke medewerker”, aldus Tony Pepper, CEO van Egress. “Een van de grootste uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd, is het nauwkeurig identificeren van wie de volgende bron van compromissen is – en waarom. Door intelligentie en analyses van geïntegreerde applicaties te combineren, kunnen bedrijven waardevolle inzichten verwerven in hun hele cyber-ecosysteem, waardoor ze zich kunnen concentreren op de risico’s die er het meest toe doen.”

De aankondiging volgt op belangrijke prestaties voor beide bedrijven tot nu toe in 2024. KnowBe4 heeft onlangs zijn AI-native platform aangekondigd, Artificial Intelligence Defense Agents (AIDA), dat geavanceerde AI-agents bevat om de effectiviteit en snelheid te vergroten. Recente opmerkelijke onderscheidingen zijn onder meer de erkenning als Top Software Winnaar door G2 en winnaar van Energage's Top Workplaces USA voor 2024. Ondertussen lanceerde Egress begin april zijn AI-aangedreven Automated Abuse Mailbox en ontving verschillende onderscheidingen, waaronder Security Innovation of the Year (Computing Security Excellence Awards), Beste e-mailbeveiligingsoplossing, Beste oplossing voor datalekpreventie (SC Awards Europe) en Beste plek om te werken in het Verenigd Koninkrijk (Great Places to Work 2024).

De transactie zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en goedkeuringen van de toezichthouders.

Egress wordt ondersteund door FTV Capital en AlbionVC. Citi fungeerde als exclusief financieel adviseur voor Egress en Orrick, Herrington & Sutcliffe LLP fungeerde als juridisch adviseur voor Egress.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei