Wouter Hoeffnagel - 26 april 2024

Axians vernieuwt IT-netwerk van Kadaster

Axians gaat een veilig en efficiënt netwerk realiseren voor het Kadaster. Johan Korpershoek, Cora Smelik en Michiel Pellenbarg zetten op 24 april 2024 op het hoofdkantoor van het Kadaster in Apeldoorn hun handtekening onder het contract.

Axians vernieuwt IT-netwerk van Kadaster image

Het Kadaster is de officiële organisatie van de overheid die verantwoordelijk is voor het registreren van eigendommen in Nederland, evenals de bijbehorende rechten van eigenaarschap. De opdracht is specifiek van betrekking op de Connectivity en Security Services van het Kadaster. Het wil een veilig en efficiënt netwerk realiseren, dat de basis vormt voor verdere innovaties en modernisering van de dienstverlening. Doelstellingen waarbij zijn onder meer flexibiliteit, compliancy, veiligheid, innovatie en schaalbaarheid.

Michiel Pellenbarg, Directeur Beheer en Ontwikkeling IT: "We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en klanten een hoogwaardige dienstverlening ervaren, op een veilige en duurzame manier. Met een sterke focus op continuïteit, kwaliteit en veiligheid van dienstverlening, kijk ik vol enthousiasme uit naar onze samenwerking."

Diverse bouwstenen

De oplossing die Axians levert combineert diverse bouwstenen, waaronder Network as a Service (NaaS), Gaia HUB en IT-management diensten. De NaaS biedt bijvoorbeeld flexibele op- en afschaalmogelijkheden, continue toegang tot de nieuwste (security) technologieën, financiële voordelen en voorspelbaarheid. De voorgestelde dienst is gebaseerd op ons Gaia-portfolio. Gaia HUB biedt een SASE-oplossing die gebruikers, apparaten en (cloud)applicaties dynamisch verbindt met hoge performance en sterke beveiliging, ongeacht hun locatie. Axians monitort alle componenten continu vanuit zijn Operation Center, dat bestaat uit een SOC (Security Operations Center), NOC (Network Operations Center) en de recentelijk toegevoegde AIOps (Artificial Intelligence for IT-Operations).

Johan Korpershoek, Directeur bij Axians: "Bij Axians geloven we in de kracht van samenwerking als een basis voor innovatie en succes. Door onze krachten te bundelen met organisaties zoals het Kadaster, kunnen we complexe IT-uitdagingen effectief aanpakken en duurzame oplossingen bieden die perfect aansluiten bij de behoeften van onze klanten. De gunning betreft een meerjarig loopcontract dat tot zes jaar kan oplopen. We kijken ernaar uit met ons aangeboden platform en de bijbehorende dienstverlening een significante bijdrage te leveren aan de digitale ambities van het Kadaster."

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024