Witold Kepinski - 27 april 2024

Zero Trust security specialist ThreatLocker haalt 115 miljoen dollar op

ThreatLocker, speler op het gebied van cyberbeveiliging die een Zero Trust-eindpuntbeveiligingsoplossing aanbiedt, heeft aangekondigd dat het 115 miljoen aan Series D-financiering heeft opgehaald onder leiding van de bestaande investeerder General Atlantic met deelname van andere grote bedrijven waaronder investeerders StepStone Group en de D.E. Shaw Group.

Zero Trust security specialist ThreatLocker haalt 115 miljoen dollar op image

Met de nieuwe investering zal ThreatLocker zich blijven concentreren op het stimuleren van productinnovatie om de kracht van Zero Trust-beveiliging naar meer organisaties te brengen en de wereldwijde expansie van het bedrijf te versnellen.

ThreatLocker biedt organisaties de mogelijkheid om hun IT-activiteiten te beschermen met een effectieve Zero Trust-aanpak van cyberbeveiliging. De productsuite biedt server- en eindpuntbeveiliging op bedrijfsniveau door niet-vertrouwde software, waaronder ransomware, scripts en bibliotheken, en exploits van bekende en onbekende applicatiekwetsbaarheden te blokkeren via Default Deny Application Control, Ringfencing, Storage Control, Privileged Access Management, Network Access Control , evenals de nieuwe Endpoint Detection & Response (EDR) en Managed Detection & Response (MDR) oplossingen. 

ThreatLocker is van mening dat zijn klanten volledige controle moeten hebben over hun netwerk en apparaten, moeten weten wat hun stack probeert te infiltreren en niet in angst moeten leven voor de volgende cyberaanval. Met een krachtige reeks beveiligingstools die is ontworpen om organisaties in staat te stellen gemakkelijk en direct te controleren welke applicaties precies op hun eindpunten worden uitgevoerd, kunnen ThreatLocker®-klanten erop vertrouwen dat hun bedrijven worden beschermd met behulp van het Zero Trust-modelframework dat hen beschermt tegen verschillende cyberbedreigingen, waaronder onbekende malware, ransomware en exploits voor bekende en onbekende kwetsbaarheden.

ThreatLocker CEO Danny Jenkins merkte op: “ThreatLocker heeft de afgelopen jaren een enorme impact gehad in de sector door een aanpak met de minste privileges te bevorderen en heeft nieuwe EDR- en MDR-producten geïntroduceerd binnen één enkel cyberbeveiligingsplatform voor onze klanten. Wij geloven dat deze nieuwe kapitaalinjectie ons in staat zal stellen om ZT-producten te blijven ontwikkelen en de aanwezigheid van ThreatLocker op de markt te vergroten. We zijn erg enthousiast om opnieuw samen te werken met General Atlantic, maar ook met nieuwe investeerders, StepStone Group en de DE Shaw-groep, en kijken ernaar uit om gebruik te maken van de diepgaande ervaring van hun teams in het op de markt brengen van producten en het opschalen van technologisch ontwrichtende bedrijven.”

Om hieraan toe te voegen zei ThreatLocker COO Sami Jenkins: “We zijn zeer verheugd om onze partnerschappen met General Atlantic uit te breiden en kijken ernaar uit om samen te werken met StepStone en de DE Shaw-groep.”

De nieuwe investering volgt op opnieuw een jaar van groei, waarbij ThreatLocker zijn omzet verdubbelde en 50% aan zijn personeelsbestand toevoegde. Tegenwoordig heeft ThreatLocker duizenden partners en beschermt het meer dan 50.000 organisaties. ThreatLocker bedient bedrijven die veiligheid serieus nemen en werkt samen met Enterprises en Managed Service Providers (en MSSP's), waaronder veel financiële instellingen, gezondheidszorgorganisaties en luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates en JetBlue Airways.

Gary Reiner, Operating Partner bij General Atlantic, vervolgt: “ThreatLocker haalt op effectieve wijze het giswerk uit de detectie van bedreigingen met zijn Zero Trust-aanpak. Nu bedrijven van elke omvang zich steeds meer richten op het opvullen van gaten in hun beveiligingsstacks, wordt Zero Trust een noodzaak – en wij beschouwen ThreatLocker als een opkomende leider in deze paradigmaverschuiving. We zijn blij dat we onze samenwerking met het team kunnen voortzetten om de groei van ThreatLocker als endpoint security disruptor te versnellen.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei