Witold Kepinski - 27 april 2024

Juniper Networks boekt minder omzet en noteert een verlies

Juniper Networks, speler op het gebied van veilige, AI-Native Networks, rapporteert voorlopige financiële resultaten voor de drie maanden eindigend op 31 maart 2024.

Juniper Networks boekt minder omzet en noteert een verlies image

De netto-inkomsten bedroegen een dikke 1,148 miljard dollar, een daling van 16% op jaarbasis en een daling van 16% achtereenvolgens. Het GAAP-nettoverlies bedroeg 0,8 miljoen dollar, een daling van 101% jaar-op-jaar en opeenvolgend, resulterend in een verwaterd nettoverlies per aandeel van $(0,00).

Zoals aangekondigd op 9 januari 2024 is Hewlett Packard Enterprise (HPE) van plan Juniper Networks over te nemen in een transactie in contanten voor $40,00 per aandeel, wat een aandelenwaarde van ongeveer 14 miljard dollar vertegenwoordigt. Momenteel wordt verwacht dat de transactie eind kalenderjaar 2024 of begin kalenderjaar 2025 zal worden afgerond, onder voorbehoud van de ontvangst van goedkeuring door de toezichthouders en het voldoen aan andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

"Terwijl veel van onze klanten nog steeds last hebben van macro-economische tegenwind en de verwerking van eerder geplaatste bestellingen, beginnen we een herstel van de vraag van onze cloudklanten te zien en zagen we opnieuw een kwartaal van dubbelcijferige ordergroei in onze door Mist geleide activiteiten. ”, aldus Rami Rahim (foto), CEO van Juniper. “Ik blijf optimistisch over onze groeivooruitzichten op de lange termijn, vooral nu klanten ons AI-aanbod adopteren, zowel voor netwerkactiviteiten als datacentergebruik.”

“We hebben in het kwartaal van maart een sterke non-GAAP brutomarge en beter dan seizoensgebonden kostentrends gerealiseerd”, aldus Juniper's CFO, Ken Miller. “We blijven gefocust op winstgevendheid, terwijl we de nodige investeringen doen om de groei op de lange termijn te stimuleren.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei