Witold Kepinski - 27 april 2024

Lenovo introduceert AI aangedreven duurzaamheidsengine LISSA

Een nieuwe AI-aangedreven duurzaamheidsengine van Lenovo stelt bedrijven in staat om meer datagestuurde en duurzame IT-aankoopbeslissingen te nemen.

Lenovo introduceert AI aangedreven duurzaamheidsengine LISSA image

Lenovo's Intelligent Sustainability Solutions Advisor (LISSA) geeft klanten bruikbare duurzaamheidsinzichten om de geschatte emissie-impact gedurende hun IT-levenscyclus te begrijpen en op maat gemaakte oplossingen te implementeren die aansluiten bij hun duurzaamheidsdoelstellingen. Via Generatieve AI biedt LISSA inzicht in de geschatte CO2-uitstoot die gepaard gaat met verschillende duurzaamheidsoplossingen van Lenovo, zoals TruScale Device as a Service (DaaS), Asset Recovery , verpakkingsefficiëntie , koolstofarme verzendopties , verlengingen van de levenscyclus , gecertificeerde renovatie en meer. Bovendien helpt LISSA bij het simuleren van meerdere oplossingstrajecten en het identificeren van potentiële mogelijkheden voor emissiereductie om de IT-doelstellingen van de klant op het gebied van CO2-uitstoot op de digitale werkplek te ondersteunen.

In een recent onderzoek 1 gaf 87% van de leidinggevenden aan dat ze geloven dat AI het potentieel biedt om klimaatproblemen aan te pakken, inzichten ontsluit die kunnen helpen de mondiale uitstoot van broeikasgassen te verminderen, en nieuwe wegen opent voor klimaatactie. Met snellere toegang tot IT-duurzaamheidsinzichten en door Gen-AI aangedreven aanbevelingen kan Lenovo bedrijven helpen IT-decarbonisatietrajecten te ontwikkelen met meetbare duurzaamheidsresultaten.

“Bij Lenovo willen we benadrukken dat duurzaamheid een zakelijke noodzaak is en top of mind is bij leiders in alle sectoren”, zegt Claudia Contreras, Executive Director van Global Sustainability Services voor Lenovo. “LISSA is een nieuwe mogelijkheid in ons groeiende duurzaamheidsportfolio en voorziet klanten van data en AI-aangedreven aanbevelingen om hun IT-aankoopbeslissingen te begeleiden. Door duurzaamheidskenmerken centraal te stellen, stellen we klanten in staat potentiële emissiereductiemogelijkheden te benutten en IT-oplossingen in te zetten die duurzaamheidsdoelstellingen helpen verwezenlijken.”

Lenovo streeft ernaar om in 2050 een netto-nul uitstoot van broeikasgassen te bereiken, met op wetenschap gebaseerde doelstellingen die zijn gevalideerd via het Science Based Targets Initiative (SBTi) Net-Zero Standard. Via LISSA werkt Lenovo er ook aan om klanten in staat te stellen duurzamere IT-keuzes te maken, ondersteund door data, en meetbare resultaten te helpen realiseren.

“Er is niet één gedefinieerd pad; Elke klant bevindt zich op zijn unieke duurzaamheidsreis en heeft toegang tot gegevens nodig om de voortgang te meten. Lenovo wil klanten helpen echte vooruitgang te boeken met datagestuurde duurzaamheidsinzichten. Aanbevelingen op basis van AI en data-intelligentie zullen helpen bij het plannen en optimaliseren van IT-investeringen met het oog op duurzaamheid. Lenovo kan organisaties van elke omvang helpen, meerdere IT-oplossingen in realtime vergelijken en een end-to-end IT-oplossing ontwerpen die past bij budget en computergebruik, en die duurzaamheidsdoelstellingen helpt ondersteunen”, aldus Contreras.

Lenovo kan bedrijven helpen bij het ontwikkelen van IT-decarbonisatietrajecten met meetbare duurzaamheidsresultaten.

Lees hier meer over LISSA en de duurzaamheidsoplossingen van Lenovo hier.

NOTEN

1 Boston Consulting Group: AI is essentieel voor de klimaatcrisis

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei