Wouter Hoeffnagel - 01 mei 2024

ESET breidt MDR-aanbod uit met oplossing voor mkb en enterprises

ESET breidt zijn Managed Detection and Response-aanbod uit met twee nieuwe beveiligingsniveaus: ESET PROTECT MDR voor SMB en ESET PROTECT MDR Ultimate voor Enterprise. ESET's vernieuwde MDR business aanbod is ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van zowel SMB's als Enterprise.

ESET breidt MDR-aanbod uit met oplossing voor mkb en enterprises image

De nieuwe niveaus zijn gebouwd op de basis van het ESET PROTECT Elite beveiligingsniveau en bieden bedrijven van elke omvang AI-gestuurde dreigingsdetectie en responsmogelijkheden, in combinatie met menselijke analyse en uitgebreide dreigingsinformatie. ESET PROTECT MDR levert een uitgebreid cyberbeveiligingspakket, dat bescherming biedt tegen de meest voorkomende uitdagingen van kleine en middelgrote ondernemingen. Dit omvat moderne bescherming voor endpoints, e-mail & cloud-applicaties, detectie van kwetsbaarheden & patching, managed threat monitoring, hunting en response.

De oplossing helpt onder meer het tekort aan talent op het gebied van cyberbeveiliging het hoofd te bieden en zorgt ervoor dat cyberverzekeringen en regelgeving worden nageleefd, met een opmerkelijke gemiddelde detectietijd en reactietijd van 20 minuten, een uitgebreid, speciaal MDR-dashboard en regelmatige rapportage voor volledige gemoedsrust.

Proactieve bescherming voor enterprises

Voor Enterprise biedt ESET PROTECT MDR Ultimate continue proactieve bescherming en verbeterde zichtbaarheid, gekoppeld aan aangepaste threat hunting en digitale forensische incident response op afstand. Deze service is ontworpen om overbelaste SOC-teams te ondersteunen en geeft hen 24/7 toegang tot cyberbeveiligingsexpertise. Het zorgt ervoor dat ondernemingen bekende en opkomende dreigingen het hoofd kunnen bieden, dicht de kloof tussen vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging en faciliteert advies voor incidentbeheer en beperking in een volledig beheerde ervaring.

"Met de update van ons zakelijke aanbod willen we ESET-oplossingen toegankelijk maken voor klanten zonder de benodigde vaardigheden of middelen om ze te bedienen, maar ook om organisaties in staat te stellen vol vertrouwen door het digitale landschap te navigeren, beschermd door onze expertise en continue, uitgebreide dekking", zegt Michal Jankech, Vice President van het SMB- en MSP-segment bij ESET.

ESET Mobile Threat Defense

Daarnaast zijn alle ESET PROTECT beveiligingsniveaus vanaf ESET PROTECT Advanced uitgebreid met de nieuwe stand-alone module ESET Mobile Threat Defense. Het breidt de dekking van aanvalsvectoren uit naar de gehele mobiele database van een organisatie en integreert in het ESET PROTECT Platform voor beheer. ESET Mobile Threat Defense bevat ook een Mobile Device Management (MDM) functionaliteit, met toegevoegde ondersteuning voor Microsoft Entra ID.

ESET Server Security biedt een firewall die speciaal ontworpen is voor Windows servers, en Vulnerability & Patch Management, met handmatig patchbeheer en een vertraging van 60 seconden bij het stopzetten van applicatieprocessen.

Tot slot biedt ESET LiveGuard Advanced geavanceerde gedragsrapporten voor MDR-klanten. Deze oplossing analyseert in een cloud sandbox verdachte bestanden en verbetert zo het inzicht van security operators.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024