Witold Kepinski - 02 mei 2024

CoreWeave haalt 1,1 miljard dollar op om AI-cloudinfrastructuur wereldwijd uit te breiden

CoreWeave, een Amerikaanse gespecialiseerde cloudprovider voor AI, heeft aangekondigd dat het 1,1 miljard dollar aan nieuwe financiering heeft binnengehaald. De investeringsronde werd geleid door Coatue, met deelname van Magnetar, Altimeter Capital, Fidelity Management & Research Company en Lykos Global Management.

CoreWeave haalt 1,1 miljard dollar op om AI-cloudinfrastructuur wereldwijd uit te breiden image

De nieuwe financiering zal worden gebruikt om de snelle groei van CoreWeave in alle geledingen van het bedrijf te ondersteunen. Dit omvat de uitbreiding naar nieuwe geografische regio's om aan de toenemende vraag naar GPU-versnelde cloudinfrastructuur wereldwijd te voldoen.

"CoreWeave blijft zich ontwikkelen als een leverancier van kritieke infrastructuur voor de ontwikkeling van AI," aldus Mike Intrator, mede-oprichter en CEO van CoreWeave. "De hoge kwaliteit van de investeerders die hun vertrouwen in ons blijven stellen bevestigt de enorme kans die we hebben om de volgende generatie cloud computing te definiëren."

De toenemende vraag naar AI-oplossingen leidt tot een explosieve vraag naar krachtige en schaalbare cloudinfrastructuur. De infrastructuur van traditionele cloudproviders is niet ontworpen om de enorme rekenkracht en het geheugen te leveren die AI-workloads vereisen.

CoreWeave heeft zijn cloudinfrastructuur specifiek ontworpen voor AI-bedrijven. Het platform biedt geautoatiseerde oplossingen die de complexiteit van AI-workloads vereenvoudigen en de prestaties en efficiëntie optimaliseren.

"CoreWeave heeft zich ontpopt als een belangrijke leider in het bouwen van de infrastructuur die nodig is om de generatieve AI-revolutie aan te drijven," aldus Philippe Laffont, oprichter en portfoliomanager van Coatue. "We zijn onder de indruk van de toewijding van het team aan operationele en technische uitmuntendheid en kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten."

De nieuwe financiering volgt op een secundaire investering van $642 miljoen in december 2023 en een primaire investering van $420 miljoen onder leiding van Magnetar in april 2023. CoreWeave heeft ook een schuldfinancieringsfaciliteit van $2,3 miljard veiliggesteld en heeft zijn datacenter footprint in het afgelopen jaar verdrievoudigd naar veertien locaties. Het personeelsbestand is verviervoudigd in dezelfde periode.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024