Witold Kepinski - 02 mei 2024

AMD rapporteert sterke resultaten in het eerste kwartaal met groei in datacenter- en clientsegmenten

AMD kondigt de resultaten van het eerste kwartaal van 2024 aan met een omzet van 5,5 miljard dollar, een brutomarge van 47%, een bedrijfsresultaat van 36 miljoen dollar, een nettoresultaat van 123 miljoen dollar en een verwaterde winst per aandeel van $0,07.

AMD rapporteert sterke resultaten in het eerste kwartaal met groei in datacenter- en clientsegmenten image

"We hebben sterke resultaten behaald in het eerste kwartaal, met een groei van meer dan 80% in zowel ons datacenter- als clientsegment," aldus AMD-voorzitter en CEO Dr. Lisa Su. "De toenemende vraag naar AI stimuleert de vraag naar aanzienlijk meer rekenkracht in een breed scala aan markten. We zijn goed gepositioneerd om te profiteren van deze kansen met ons uitgebreide portfolio van AI-oplossingen."

AMD hoogtepunten van het eerste kwartaal 2024:

  • Recordomzet van $2,3 miljard in het datacentersegment, een stijging van 80% op jaarbasis, gedreven door de groei van zowel AMD Instinct GPU's als 4e generatie AMD EPYC CPU's.
  • De omzet uit het clientsegment bedroeg $1,4 miljard, een stijging van 85% op jaarbasis, dankzij de sterke vraag naar AMD Ryzen 8000 Series-processors.
  • AMD breidt zijn AI-oplossingen uit voor cloud-, enterprise-, embedded- en pc-markten.
  • Het bedrijf lanceert nieuwe AMD Ryzen PRO-notebook- en desktopprocessors met toonaangevende AI- en computerprestaties en geavanceerde beveiliging.
  • AMD introduceert nieuwe Versal™ Series Gen 2-apparaten, waaronder de Versal AI Edge Series Gen 2 SoC's, die meerdere compute-engines op één chip combineren voor efficiënte AI-versnelling in embedded systemen.
  • Toonaangevende partners breiden hun toepassingsgeoptimaliseerde oplossingen uit, mogelijk gemaakt door AMD EPYC-processors.
  • AMD verbetert zijn softwareaanbod voor gamers met AMD FidelityFX Super Resolution 3.1 en AMD Fluid Motion Frames.
BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei