Witold Kepinski - 03 mei 2024

Intel overschrijdt 500 AI-modellen geoptimaliseerd voor Intel Core Ultra-processors

Intel heeft vandaag de mijlpaal bereikt van meer dan 500 AI-modellen die geoptimaliseerd zijn voor de nieuwste Intel Core Ultra-processors. De Intel Core Ultra-processor is de snelste groeiende AI-pc-processor op de markt en biedt ongeëvenaarde AI-ervaringen, meeslepende graphics en een optimale batterijduur.

Intel overschrijdt 500 AI-modellen geoptimaliseerd voor Intel Core Ultra-processors image

Deze belangrijke prestatie is het resultaat van Intel's investering in client-AI, de AI-pc-transformatie, raamwerkoptimalisaties en AI-tools, waaronder de OpenVINO-toolkit. De 500 modellen zijn beschikbaar via populaire industriële bronnen zoals OpenVINO Model Zoo, Hugging Face, ONNX Model Zoo en PyTorch, en kunnen worden ingezet via de CPU, GPU en NPU van de processor.

"Intel heeft een rijke geschiedenis in het samenwerken met het ecosysteem om AI-applicaties naar clientapparaten te brengen", zegt Robert Hallock, vice-president en algemeen manager van AI en technische marketing bij de Client Computing Group van Intel. "Vandaag vieren we een nieuw hoofdstuk in die erfenis met de mijlpaal van 500 geoptimaliseerde AI-modellen op Intel Core Ultra-processors. Deze ongeëvenaarde selectie weerspiegelt onze toewijding om niet alleen de meest robuuste toolchain voor AI-ontwikkelaars in de pc-industrie te bouwen, maar ook een ijzersterke basis waarop AI-softwaregebruikers impliciet kunnen vertrouwen."

Waarom dit volgens Intel belangrijk is:

  • De 500 AI-modellen zijn een belangrijke stap voorwaarts in Intel's missie om de AI-pc-transformatie te bevorderen.
  • De Intel Core Ultra-processor is niet alleen de snelst groeiende AI-pc-processor, maar ook het meest robuuste platform voor AI-pc-ontwikkeling, met ondersteuning voor meer AI-modellen, frameworks en runtimes dan welke andere processorleverancier dan ook.
  • AI-modellen zijn essentieel voor AI-aangedreven softwarefuncties zoals het verwijderen van objecten, superresolutie van afbeeldingen en het samenvatten van tekst.
  • OpenVINO optimaliseert modellen voor Intel Core Ultra door taken te verdelen over alle rekeneenheden, de modellen te comprimeren en de runtime te optimaliseren.

De voordelen van meer dan 500 geoptimaliseerde AI-modellen:

  • Vereenvoudigt de ontwikkeling en implementatie van AI-pc-applicaties
  • Omvangt meer dan 20 AI-categorieën, waaronder grote taal, diffusie, superresolutie, objectdetectie en computervisie
  • Inclusief populaire modellen zoals Phi-2, Mistral, Llama, Bert, Whisper en Stable Diffusion 1.5
  • Verbetert de systeemstabiliteit, betrouwbaarheid en prestaties

Meer informatie over het Intel AI PC Developer Program:

Ontwikkelaars in het Intel AI PC Developer Program hebben toegang tot tools, workflows en AI-implementatieframeworks voor Intel Core Ultra-processors. Ontwikkelaars kunnen ook de softwaretools van Intel gebruiken voor het optimaliseren van AI, programmeren met meerdere architectuur, gaming, media en weergave op de AI-pc.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei