Witold Kepinski - 02 mei 2024

Apple boekt iets minder omzet en winst in tweede kwartaal boekjaar 2024

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van boekjaar 2024 dat eindigde op 30 maart 2024. Het bedrijf boekte een kwartaalomzet van 90,8 miljard dollar, een daling van 4 procent op jaarbasis. Dat is beter dan analisten hadden verwachten. De netto kwartaalwinst bedraagt 23,6 miljard dollar, iets minder dan de 24,2 miljard dollar van een jaar eerder.

Apple boekt iets minder omzet en winst in tweede kwartaal boekjaar 2024 image

“Vandaag rapporteert Apple een omzet van 90,8 miljard dollar voor het kwartaal van maart, inclusief een recordomzet in Services”, aldus Tim Cook (foto), CEO van Apple. “Tijdens het kwartaal vonden we het geweldig om Apple Vision Pro te lanceren en de wereld het potentieel te laten zien dat ruimtelijk computergebruik ontsluit. We kijken ook uit naar een spannende productaankondiging volgende week en een ongelooflijke Worldwide Developers Conference volgende maand. Zoals altijd zijn we gefocust op het leveren van de allerbeste producten en diensten aan onze klanten, en doen we dit terwijl we de kernwaarden naleven die ons drijven.”

“Dankzij de zeer hoge klanttevredenheid en loyaliteit heeft ons actieve aantal apparaten een nieuw recordniveau bereikt voor alle producten en alle geografische segmenten, en hebben onze bedrijfsprestaties een nieuw EPS-record voor het kwartaal van maart opgeleverd”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “Gezien ons vertrouwen in de toekomst van Apple en de waarde die we in onze aandelen zien, heeft onze Raad van Bestuur nog eens 110 miljard dollar goedgekeurd voor de terugkoop van aandelen. Ook verhogen we voor het twaalfde jaar op rij ons kwartaaldividend.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024