Witold Kepinski - 07 mei 2024

CrowdStrike en AWS werken nauwer rond cloud security en AI

Amazon Web Services (AWS) en CrowdStrike hebben een uitgebreid strategisch partnerschap aangekondigd om het consolideren van cybersecurity en cloud-transformatie te versnellen.

CrowdStrike en AWS  werken nauwer rond cloud security en AI image

Als onderdeel van de samenwerking heeft Amazon zijn cybersecurity bescherming gebundelt op het Falcon-platform van CrowdStrike. Hierdoor wordt de organisatie beschermd van code tot cloud en van apparaat tot data. Amazon vervangt verschillende cloud point producten door Falcon Cloud Security, gebruikt Falcon Next-Gen SIEM om big data logging te beveiligen en zet Identity Threat Detection and Response in om identiteitsgebaseerde aanvallen te voorkomen. Daarnaast breidt CrowdStrike zijn gebruik van AWS-diensten uit, waaronder Amazon Bedrock en AWS SageMaker, om toonaangevende innovatie in cloudbeveiliging, SIEM-transformatie en nieuwe cybersecurity AI-toepassingen te stimuleren. CrowdStrike en AWS blijven de beste technologieën samenbrengen om klanten te helpen bij het opbouwen en beveiligen van organisaties in de cloud.

"CrowdStrike heeft baanbrekende cloud-native cybersecurity mogelijk gemaakt door te bouwen op AWS. ‘s Werelds toonaangevende organisaties bouwen hun cloudactiviteiten op AWS en beschermen deze met CrowdStrike", zegt George Kurtz, CEO en medeoprichter van CrowdStrike. "AWS is al vele jaren een geweldige partner en klant. We blijven onze relatie en ons gebruik van AWS-technologieën uitbreiden en werken samen om klanten te helpen hun cloudomgevingen te beveiligen met het CrowdStrike Falcon-platform."

"CrowdStrike en AWS hebben een lange geschiedenis van samenwerking om de meest innovatieve bedrijven ter wereld te beveiligen", zegt CJ Moses, Chief Information Security Officer en Vice President of Security Engineering bij Amazon. "Amazon gebruikt CrowdStrike om zichtbaarheid, detectie en respons te bieden in al onze bedrijven om zo de cloud, infrastructuur en diensten voor onze klanten te beschermen. Dit maakt deel uit van onze gezamenlijke missie om alle organisaties te helpen bij het bouwen, exploiteren en beveiligen van hun organisatie."

CrowdStrike breidt gebruik van AWS uit om AI-innovaties te versnellen

CrowdStrike breidt zijn gebruik van Amazon Bedrock uit, inclusief Anthropic's Claude-familie van grote taalmodellen (LLM's) en Amazon SageMaker om aangepaste modellen te implementeren. Naast het versnellen van de ontwikkeling van generative AI (GenAI) mogelijkheden in het Falcon Platform, gebruikt CrowdStrike GenAI-technologieën op AWS om zijn R&D-teams te versnellen en het tempo van innovatie binnen de organisatie te verhogen. Amazon Bedrock maakt het gemakkelijk en veilig om toegang te krijgen tot hoogwaardige basismodellen (FM's) van AI-bedrijven via één API.

CrowdStrike Charlotte AI is ontwikkeld op een multi-AI-architectuur en is getraind op betrouwbare security data, aldus de twee partners. Deze worden voortdurend afgestemd met door experts gestuurde context. Charlotte AI biedt de transformerende kracht van conversationele AI aan organisaties om uren werk om te zetten in minuten, en waarde te leveren over de gehele breedte van het Falcon-platform. Door gebruik te maken van de strenge beveiliging, privacy en compliance die in AWS zijn ingebouwd, stelt CrowdStrike organisaties in staat om verantwoord AI-innovaties te implementeren met ingebouwde beveiliging en vertrouwen, aldus de twee partijen.

Amazon verbetert beveiliging met het CrowdStrike Falcon Platform

CrowdStrike beschermt Amazon met het Endpoint Detection and Response op het Falcon-platform. Door gebruik te maken van CrowdStrike's bescherming om de infrastructuur van Amazon te beveiligen, kan Amazon breaches van code tot cloud en van apparaat tot data tegen houden. CrowdStrike is onderdeel van Amazon's plan om de toekomstige innovatie binnen al zijn bedrijven te beschermen.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024