Witold Kepinski - 07 mei 2024

Arctic Wolf verbetert de beveiliging voor hybride werknemers

Arctic Wolf, speler op het gebied van beveiligingsoperaties, kondigt aan dat het Arctic Wolf Platform nu integraties ondersteunt met Security Service Edge (SSE)-oplossingen van Cato Networks, Netskope en Zscaler.

Arctic Wolf verbetert de beveiliging voor hybride werknemers image

Deze integraties stellen klanten van Arctic Wolf Managed Detection and Response in staat om hun investeringen in SSE beter te benutten en geavanceerde cyberdreigingen die hun organisaties targeten sneller te detecteren, erop te reageren en te herstellen.

Nu hybride werkomgevingen de norm zijn geworden, gebruiken organisaties van alle omvang steeds vaker SSE-oplossingen. Deze oplossingen bieden IT- en cybersecurityteams een allesomvattende beveiligingsaanpak voor toegang tot web, clouddiensten en privé-applicaties. SSE-platforms combineren diverse beveiligingsmogelijkheden, zoals veilige webgateways, cloudtoegangsbeveiligingsmakelaars en zero-trust-netwerktoegang, tot één uniforme, cloudgebaseerde oplossing. Hiermee worden gevoelige gegevens en systemen beschermd, ongeacht het gebruikte apparaat of de locatie van de gebruiker.

Credential stuffing en brute force-aanvallen

Volgens het recent gepubliceerde Arctic Wolf Labs 2024 Threat Report was bijna de helft (46,3%) van de incidentresponsacties die Arctic Wolf vorig jaar uitvoerde, het gevolg van hergebruik van inloggegevens (credential stuffing) of brute force-aanvallen. Om te voorkomen dat klanten van Arctic Wolf het slachtoffer worden van dergelijke aanvallen, heeft Arctic Wolf Labs een aangepast detectiemodel voor brute force-aanvallen ontwikkeld voor geselecteerde SSE-integraties. Dit model maakt gebruik van de holistische zichtbaarheid van Arctic Wolf in de omgeving van een klant om credential stuffing- en woordenboekaanvallen sneller en nauwkeuriger te identificeren en te blokkeren dan op zichzelf staande oplossingen.

"Bedrijven van alle omvang omarmen steeds meer digitale transformatie en hebben een wereldwijd gedistribueerde werkplek. Security Service Edge-oplossingen worden dan ook steeds belangrijker als frontlinie binnen de cybersecurityperimeter van een bedrijf", aldus Dan Schiappa, Chief Product Officer van Arctic Wolf. "Door ondersteuning en integratie van meerdere SSE-oplossingen te bieden, helpt Arctic Wolf klanten niet alleen om opkomende beveiligingstechnologieën beter te benutten, maar breiden we ook onze inspanningen uit om een ​​volledig, kant-en-klaar cyberbeveiligingsplatform te creëren dat de breedst mogelijke use cases voor onze klanten ondersteunt."

Inzicht in bedreigingsoppervlak

De toevoeging van ondersteuning voor Security Service Edge-oplossingen vergroot het inzicht in een steeds belangrijker wordend bedreigingsoppervlak. Het Arctic Wolf Platform kan deze inzichten correleren met gegevens uit netwerk-, eindpunt-, cloud-, identiteits- en menselijke beveiligingsbronnen om de bescherming tegen geavanceerde cyberdreigingen verder te versnellen.

Wanneer een klant van Arctic Wolf Managed Detection and Response zijn SSE-gegevens integreert met het Arctic Wolf Platform, profiteert deze niet alleen van verbeterde detectie- en responsmogelijkheden voor bedreigingen. Ook kunnen SSE-gebaseerde beveiligingswaarschuwingen worden onderzocht en beoordeeld door het baanbrekende Concierge Security Team van Arctic Wolf. Bovendien krijgt de klant toegang tot nieuwe bedreigingsdetecties van Arctic Wolf Labs. Deze detecties worden mogelijk gemaakt door het vermogen van Arctic Wolf om gegevens te correleren tussen beveiligingstools van meerdere leveranciers en aanvalsoppervlakken.