Witold Kepinski - 08 mei 2024

Linden-IT neemt branchegenoot ICTZaakwaarnemer over

Linden-IT neemt per direct branchegenoot ICTZaakwaarnemer over, een acquisitie die past binnen de groeiambities van beide IT-detacheerders. Met de 120 IT-specialisten van ICTZaakwaarnemer groeit Linden-IT naar ruim 600 medewerkers. De werkzaamheden worden in de loop van dit jaar geïntegreerd en voortgezet onder de naam Linden-IT.

Linden-IT neemt branchegenoot ICTZaakwaarnemer over image


Met de acquisitie van ICTZaakwaarnemer groeit Linden-IT uit tot een grote organisatie in de IT-detacheringsbranche. Het is de volgende stap in de plannen van Linden-IT oprichters Gerbert Jan Valk, Guido Vervelde en Cok Mudde, die eerder onder meer succesvol waren als oprichters van PEAK-IT in Nederland en Zweden.

“ICTZaakwaarnemer heeft een indrukwekkende groei laten zien in de afgelopen jaren”, zegt Valk, CEO van Linden-IT. “Met deze overname vergaren we een breder aanbod van IT-specialisten, waardoor wij onze dienstverlening verder kunnen ontwikkelen.”

Krachten bundelen

Maarten Goedmakers, CEO van ICTZaakwaarnemer, krijgt de rol van Business Unit Directeur binnen Linden-IT. Hij kijkt uit naar de periode onder de vlag van Linden-IT: “ICTZaakwaarnemer is in goede handen. Het ondernemende karakter, de langetermijnvisie en diepgaande sectorervaring van Linden-IT overtuigden ons ervan dat we samen met hen deze volgende stap konden zetten. Zowel Linden-IT als ICTZaakwaarnemer zetten persoonlijke aandacht voor de IT professionals voorop en stimuleren persoonlijke ontwikkeling. Na vijf jaar zien wij als oprichters in dat we voor de volgende stap een sterkte partner moeten aanhaken, en daar is Linden-IT de beste kandidaat voor.”

Linden-IT, dat de afgelopen jaren een flinke groei heeft doorgemaakt, heeft de intentie om uit te groeien tot een bepalende speler op het gebied van detachering van IT-professionals in Nederland en Zweden. Dit wil het bedrijf realiseren door zowel verdere organische groei als overnames. Valk: “We hebben in de afgelopen jaren grote, vooruitstrevende opdrachtgevers toegevoegd aan onze portefeuille en hebben er vertrouwen in dat we met deze overname verder kunnen groeien en ons marktaandeel kunnen uitbreiden."

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024