Witold Kepinski - 08 mei 2024

Cloud security specialist Wiz haalt 1 miljard dollar op

Wiz, een bedrijf in cloudbeveiligingsplatformen, kondigt aan dat het 1 miljard dollar heeft opgehaald in een nieuwe financieringsronde, waarmee de waardering op 12 miljard dollar komt. Dit is de grootste financieringsronde ooit voor een Israëlisch techbedrijf.

Cloud security specialist Wiz haalt 1 miljard dollar op image

De financieringsronde werd geleid door gerenommeerde investeringsfirma's Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners en Thrive Capital. Bestaande investeerders, waaronder Cyberstarts, Greenoaks, Salesforce Ventures en Sequoia Capital, deden ook mee aan de ronde.

1,9 miljard dollar aan financiering

Met deze nieuwste investering komt de totale financiering van Wiz tot nu toe op maar liefst 1,9 miljard dollar. Het bedrijf is van plan de fondsen te gebruiken voor drie belangrijke gebieden:

  • Fusies en overnames (M&A): Wiz streeft naar het bouwen van een uitgebreid cloudbeveiligingsplatform door strategisch andere bedrijven in de sector over te nemen.
  • Talentwerving: Het bedrijf is actief op zoek naar top talent om de continue groei en productontwikkeling te stimuleren.
  • Productontwikkeling: Wiz zal investeren in de verdere ontwikkeling van zijn cloudbeveiligingsoplossingen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van zijn klanten.

Dit financieringsnieuws volgt op de recente overname door Wiz van Gem Security, een leverancier van Cloud Detection and Response (CDR), waarmee hun positie als invloedrijke speler in cloudbeveiligingsoplossingen wordt verstevigd.