Redactie - 10 mei 2024

Huawei introduceert nieuwe smartwatches

Smartphones verkoopt Huawei bijna niet meer in onze regio. Wearables van het Chinese bedrijven zijn echter nog altijd populair. Op een launch-event in Dubai presenteerde Huawei deze week twee nieuwe modellen: de Watch Fit 3 en de Watch 4 Pro Space Edition.

Huawei introduceert nieuwe smartwatches image

De Watch Fit 3 mag qua design dan opvallend veel weg hebben van de Apple Watch, het prijskaartje is van een ander kaliber. Het klokje, dat vanaf 22 mei verkrijgbaar is, verwisselt voor 159,99 van eigenaar en is daarmee opvallend scherp geprijsd.

Weegt slechts 29 gram

De wearable heeft een AMOLED-schermpje van 1,85-inch, heeft een ‘dikte’ van 9,9 mm en weegt slechts 26 gram. De kast bestaat uit een aluminiumlegering en is voorzien van een werkende digitale kroon, waarmee je al draaiend door de opties van het gadget navigeert. De Fit 3 is verkrijgbaar in diverse kleuropties, en uiteraard zijn er ook tal van (verwisselbare) bandjes beschikbaar.

Wat monitoring betreft beschikt het gadget over TruSleep 4.0-technologie (voor een meer nauwkeurige slaapscore) en TruSeen 5.5-gezondheidsindicatoren, met een 30 procent stabielere hartslagmonitoring en de mogelijkheid om de SpO2 (zuurstofsaturatie) in slechts 25 seconden controleren.

Space Edition

Huawei stelde deze week ook een speciale Space Edition van zijn Watch 4 Pro voor. Volgens de fabrikant is dit klokje deels vervaardigd uit ruimtevaartmaterialen, en is het design ‘geïnspireerd door de De Laval-nozzle die wordt gebruikt in raketten en ruimtevaartuigen’. Dit moet zich onder meer weerspiegelen in de keramische ring en interactieve Laval-wijzerplaat.

Het nieuwe uurwerk beschikt over TruSeen 5.5+ (voor een nóg nauwkeurigere gezondheidsmonitoring) en heeft een nieuwe functie waarmee meerdere basisgezondheidsindicatoren in slechts zestig seconden kunnen worden getest. De richtprijs van de Huawei Watch 4 Pro Space Edition is nog niet bekendgemaakt.

In samenwerking met Data News

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024