Witold Kepinski - 10 mei 2024

Wayve haalt dikke 1 miljard dollar op om autonome rijtechnologie te ontwikkelen

Wayve, een ontwikkelaar van AI-technologie voor autonoom rijden, heeft aangekondigd dat het meer dan 1,05 miljard dollar heeft opgehaald in een Series C-financieringsronde. De ronde werd geleid door SoftBank Group, met nieuwe investeerder NVIDIA en bestaande investeerder Microsoft.

Wayve haalt dikke 1 miljard dollar op om autonome rijtechnologie te ontwikkelen image

Wayve zal het geld gebruiken om de ontwikkeling en commercialisering van zijn "Embody AI"-technologie te versnellen. Embody AI integreert geavanceerde AI in voertuigen om ze in staat te stellen hun omgeving te begrijpen en te reageren op menselijk gedrag in realtime. Het bedrijf gelooft dat Embody AI de sleutel is tot het maken van veilige en betrouwbare autonome voertuigen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Autonoom rijsysteem en AI-chip

Wayve is opgericht in 2017 en heeft al een aantal belangrijke mijlpalen bereikt. Het was het eerste bedrijf dat een autonoom rijsysteem op de openbare weg testte zonder gebruik te maken van kaarten of vooraf geprogrammeerde routes. Het bedrijf heeft ook een eigen AI-chip ontwikkeld die speciaal is ontworpen voor autonome voertuigen.

De investering van SoftBank, NVIDIA en Microsoft is een belangrijke validatie van de technologie van Wayve. Het zal het bedrijf in staat stellen om zijn team uit te breiden, zijn technologie verder te ontwikkelen en zijn producten op de markt te brengen

Lees alle details hier.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V3