Witold Kepinski - 13 mei 2024

Microsoft investeert 3,3 miljard dollar in AI datacenter Wisconsin

De Amerikaanse president Biden heeft een vestering van 3,3 miljard dollar door Microsoft aangekondigd om een ​​nieuw datacenter voor kunstmatige intelligentie (AI) in Racine te bouwen, waardoor op termijn 2.300 banen in de vakbondsbouw en 2.000 vaste banen zullen ontstaan.

Microsoft investeert 3,3 miljard dollar in AI datacenter Wisconsin image

Het Witte Huis meldt: 'Microsoft zal ook duizenden extra inwoners van Wisconsin in de digitale economie vaardigheidsmogelijkheden bieden. Het datacenter zal worden gebouwd op hetzelfde terrein als een mislukte investering van 10 miljard dollar van de Taiwanese elektronicafabrikant Foxconn zes jaar geleden, waardoor inwoners en werknemers uit Wisconsin achterbleven.

De Investing in America-agenda van president Biden zorgt ervoor dat de economie van onderop en van onderaf groeit, waardoor de Amerikanen meer ademruimte krijgen en honderden miljarden dollars aan investeringen uit de particuliere sector vrijkomen in industrieën van de toekomst, waaronder AI, schone energie en halfgeleiders. , en meer. De agenda van president Biden breekt met het mislukte trickle-down-beleid van vorige regeringen en brengt innovatiehubs naar alle uithoeken van het land. President Biden maakt zijn belofte waar om goede banen te creëren die een blijvende impact zullen hebben op gemeenschappen en gezinnen.

Beloften waarmaken voor werknemers en gezinnen in Racine

Van na de burgeroorlog tot en met de jaren zestig zorgde de productie voor de groei in Racine, Wisconsin. Op het hoogtepunt had de productie ongeveer de helft van de beroepsbevolking van Racine in dienst, maar door de jaren heen heeft de trickle-down-economie dat weggenomen. Fabrikanten sloten hun deuren en verscheepten banen naar het buitenland.

Zes jaar geleden prees de vorige regering een investering van $10 miljard door Foxconn die naar verluidt 13.000 productiebanen in Racine zou creëren. Maar nadat 100 huizen en boerderijen waren platgewalst om plaats te maken voor de fabriek en meer dan 500 miljoen dollar aan belastinggeld was geïnvesteerd om het terrein gereed te maken, kwam een ​​dergelijke investering niet van de grond. Foxconn liet plannen varen om LCD-schermen in de staat te produceren en creëerde slechts een fractie van de beloofde banen. In de vier jaar voorafgaand aan het aantreden van president Biden verlieten 1.000 banen in de productie Racine en verlieten 6.000 banen in de industrie Wisconsin.

President Biden beloofde dat hij, in tegenstelling tot zijn voorganger, gemeenschappen als Racine niet achter zich zou laten. Sinds het aantreden van president Biden zijn er in Racine bijna 4.000 banen bijgekomen – waarvan een derde in de productiesector – en zijn er 177.000 banen bijgekomen in Wisconsin. Met nieuwe bedrijfstoepassingen die 68% zijn gestegen ten opzichte van het niveau van vóór de pandemie, heeft Racine onder leiding van president Biden een van de sterkste groei van nieuwe bedrijfsactiviteiten in de staat meegemaakt. En de Investing in America-agenda van president Biden trekt industrieën van de toekomst aan, investeert in personeelspijplijnen die geen enkele gemeenschap achter zich laten, en helpt Racine de AI- en innovatie-economie te versterken.

Een AI-ecosysteem bouwen in Wisconsin

Op het land dat braak ligt door de mislukte investering van Foxconn in Racine County, zal Microsoft 3,3 miljard dollar investeren in een nieuw datacenter. Microsoft zet zich in voor het creëren van goedbetaalde banen met groeitrajecten en uitgebreide voordelen zoals betaald verlof om gezinsredenen. Microsoft zal zijn investeringen in datacenters combineren met een engagement om te investeren in innovatie en personeelsbestand in Racine en over de hele staat. Microsoft zal samenwerken met Gateway Technical College om een ​​Datacenter Academy te ontwikkelen die tegen 2030 duizend inwoners uit Wisconsin opleidt voor datacenter- en STEM-rollen, en tot 2.000 mensen in permanente functies zal tewerkstellen in de Racine-faciliteit. En Microsoft zal een Co-Innovation Lab bouwen in het zuidoosten van Wisconsin, en samenwerken met de startup-accelerator Gener8tor om 1.000 bedrijfsleiders te trainen in het adopteren van AI in hun activiteiten, zodat fabrikanten uit Wisconsin de belofte van AI kunnen waarmaken. Samen zullen deze investeringen het industriële hart positioneren om het voortouw te nemen in de industrieën van de toekomst.

President Biden heeft moedig gehandeld om ervoor te zorgen dat Amerika voorop loopt op het gebied van AI-innovatie, aangedreven door gemeenschappen als Racine. De president ondertekende vorig jaar een baanbrekend Executive Order inzake AI, waarin actie werd ondernomen om AI-ondernemers toegang te geven tot technische bijstand en middelen, kleine bedrijven te helpen AI-doorbraken te commercialiseren en de subsidies voor AI-onderzoek op cruciale gebieden als gezondheidszorg en klimaatverandering uit te breiden. In januari kondigde de regering-Biden via het nieuwe Regional Innovation Engines (NSF Engines)-programma tien prijzen aan voor plaatsgebonden onderzoeks- en ontwikkelingspartnerschappen, waaronder partnerschappen met de nadruk op het bevorderen van AI. En president Biden heeft moedige stappen gezet om ervoor te zorgen dat werknemers en georganiseerde arbeid centraal staan ​​in de groei en ontwikkeling van AI. Het baanbrekende Executive Order on AI van de president regelde nieuwe bescherming voor werknemers, waaronder het vrijgeven van richtlijnen om federale aannemers en werkgevers te helpen bij het naleven van de wetten ter bescherming van werknemers bij de inzet van AI op de werkplek . Als onderdeel van de inspanningen van Microsoft om een ​​AI-ecosysteem in Wisconsin op te bouwen, zullen hun trainingsprogramma’s werknemers helpen kennis te maken met AI-vaardigheden en -technologieën, waardoor ze toegang krijgen tot en profiteren van de AI-economie.'

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024