Wouter Hoeffnagel - 13 mei 2024

Arctic Wolf Cyber Resilience Assessment maakt cyberweerbaarheid inzichtelijk

Arctic Wolf introduceert Arctic Wolf Cyber Resilience Assessment. Deze risk assessment tool geeft inzicht aan de hand van standaard frameworks inzicht in de cybersecurity van een bedrijf, en helpt zo met het versterken van de cyberweerbaarheid en verzekerbaarheid. De Arctic Wolf Cyber Resilience Assessment is een uitbreiding van de Security Journey van Arctic Wolf, waarmee het klanten helpt met het beoordelen en beperken van risico's.

Arctic Wolf Cyber Resilience Assessment maakt cyberweerbaarheid inzichtelijk image

Organisaties begrijpen dat cyberweerbaarheid essentieel is voor een goede bedrijfsweerbaarheid, vooral voor het afsluiten van een cyberverzekering. Volgens IDC blijft het dreigingslandschap zich uitbreiden en heeft bijna de helft van de organisaties een risicobeoordeling nodig om in aanmerking te komen voor een cyberverzekering. Toch zijn er in de sector weinig gestandaardiseerde risk assessment methoden die zijn afgestemd op cybersecurity frameworks, zoals die van het National Institute of Standards and Technology (NIST) en het Center for Internet Security (CIS). Hierdoor is het kwantificeren van cyberrisico’s een uitdaging voor managers die een objectief overzicht van deze risico’s willen bieden aan cyberverzekeraars en andere niet-technische stakeholders.

Transparant scoresysteem

In het onlangs gepubliceerde NIST Cybersecurity Framework 2.0 is een nieuwe GOVERN functie toegevoegd. Hierin wordt het belang voor de organisatie onderstreept om de strategie, verwachtingen en beleid voor het beheer van cyberrisico's vast te stellen en te monitoren. Arctic Wolf Cyber Resilience Assessment biedt inzicht in hoe bestaande governance-activiteiten zich verhouden tot andere cyberrisico’s en helpt veranderingen in de security binnen de organisatie te volgen. Daarnaast helpt het om bevindingen te delen met niet-technische stakeholders, waaronder cyberverzekeraars, via de Arctic Wolf Insurability Rating output. Door inzicht te bieden in de security middels een onafhankelijke industriestandaard met een transparant scoresysteem, kunnen organisaties hun securityhygiëne effectiever evalueren en beter begrijpen hoe cyberrisico’s de verzekerbaarheid beïnvloeden.

Arctic Wolf Cyber Resilience Assessment is beschikbaar voor alle klanten van Arctic Wolf via het Unified Portal. De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Industry Standard Framework Mapping: biedt klanten inzicht in hun cybersecurity, op basis van industriestandaard frameworks. Hieronder vallen NIST CSF 1.1, 2.0 en CIS Critical Security Controls v8, die allemaal een onafhankelijk, transparant beoordelingssysteem bieden dat niet afhankelijk is van private risk assessment tools.
  • Arctic Wolf Insurability Rating: Cyber Resilience Assessment bevat een geïntegreerde cyberverzekeringsbeoordeling om de verzekerbaarheid te verbeteren. Klanten kunnen dit gebruiken als ze hun bestaande verzekering moeten verlengen en levert goed onderbouwde documenten tijdens gesprekken met verzekeraars.
  • Dynamic Risk Ranking and Prioritization: afgestemd op de individuele cybersecurity-onderdelen van elk standaard framework, worden risico’s beschreven en geprioriteerd om risico’s te beperken. Met deze inzichten kunnen managers betere keuzes maken over budgetten en andere resources.

“Het afdekken van bepaalde bedrijfsrisico’s met een cyberverzekeringspolis is noodzakelijk om een einde te maken aan cyberrisico’s”, zegt Scott Holewinski, Senior Vice President, Security Journey bij Arctic Wolf. “Of bedrijven zich nu voor het eerst oriënteren op cyberverzekeringspolissen of hun bestaande verzekering moeten vernieuwen, het effectief beoordelen en helder communiceren van hun huidige cybersecuritystatus naar verzekeraars is cruciaal. Met deze aankondiging versterkt Arctic Wolf zijn positie als leider op het gebied van cybersecurity, komen we dichterbij onze partners in de verzekeringsbranche en bieden we onze klanten nieuwe opties voor het overdragen van risico.”

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024