Witold Kepinski - 14 mei 2024

Vertiv introduceert kant-en-klaar IT-rack voor edge toepassingen

De wildgroei van edge computing-toepassingen heeft gezorgd voor de verplaatsing van essentiële apparatuur en data van beschermde omgevingen binnen datacenters naar meer veeleisende omgevingen waar warmte, vochtigheid, de luchtkwaliteit en fysieke beveiliging aanzienlijke uitdagingen vormen. Met het oog op deze nieuwe realiteit introduceert Vertiv. leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, Vertiv SmartCabinet ID. Deze alles-in-één, volledig afgedichte single-rack behuizing biedt koeling, stroomvoorziening en bescherming voor edge-toepassingen.

Vertiv introduceert kant-en-klaar IT-rack voor edge toepassingen image

De SmartCabinet ID is per direct verkrijgbaar in diverse rackgroottes, waaronder 24U en 42U, en met een koelcapaciteit van 3,5 kW of 7 kW in EMEA en Noord-Amerika. De afgedichte SmartCabinet ID beschermt ingesloten IT-apparatuur tegen vuil, stof en temperatuurschommelingen die vaak voorkomen in magazijnen, op fabrieksvloeren en in andere typische omgevingen aan de edge van het netwerk. De oplossing is waterdicht volgens beschermingsklasse IP54, zodat alle apparatuur veilig blijft als een sprinklerinstallatie wordt geactiveerd. Ingebouwde noodventilatoren zorgen ook voor reservekoeling in het geval van een stroomstoring of een storing in de primaire koelmodule. 

Door een geïntegreerd touchscreen met communicatiemogelijkheden kan het beheer van lokale onderdelen en componenten op externe locaties gemonitord worden. Waarschuwingen en meldingen kunnen worden aangepast om lokale en externe gebruikers op de hoogte te stellen van omgevingscondities die buiten de specificaties vallen. De voor- en achterdeuren kunnen van optionele elektronische sloten worden voorzien om de toegang te bewaken en aan te passen voor geautoriseerde gebruikers. 

Minder ruimte in beslag

De SmartCabinet ID biedt ook een oplossing voor een veelvoorkomend probleem binnen edge-computing omgevingen: ruimtegebrek. Dit vormt een kernprincipe van het ontwerp. Noch de geïntegreerde koeloplossing, noch het distributieblok voor energiebeheer dat de koeling, het display, de noodventilatoren en sensoren van stroom voorziet, maakt gebruik van U-ruimte in het rack. Daarmee blijft er waardevolle ruimte over voor servers en andere IT-apparatuur.

Vertiv biedt daarnaast een complete reeks van diensten aan voor de installatie en inbedrijfstelling van de Vertiv SmartCabinet ID, inclusief contracten voor preventief onderhoud en verlengde garanties. Deze diensten dragen bij aan een naadloze implementatie en bieden beheerders gemoedsrust voor de inzet van IT-apparatuur in veeleisende omgevingen.

Compatibel met compacte UPS-systemen voor rackmontage

De Vertiv SmartCabinet ID is compatibel met compacte UPS-systemen voor rackmontage, zoals de Vertiv Liebert GXT5 en Vertiv Liebert GXT5 Lithium Ion, die bescherming tegen stroomstoringen combineren met continue stroomvoorziening.

“Industriële, logistieke en zakelijke edge computing-omgevingen bieden directe ondersteuningen bij bedrijfskritische toepassingen”, zegt Alex Pope, Vice President Global Edge Systems bij Vertiv. “Voor IT-organisaties die verantwoordelijk zijn voor de prestaties van deze omgevingen kan het echter lastig zijn om gelijkwaardige serviceniveaus te bieden als voor traditionele datacenters. De SmartCabinet ID is speciaal ontworpen om een oplossing te bieden voor de fysieke beveiligingsrisico's en veeleisende omgevingen van veel edge-locaties en biedt de stroomvoorziening en koelcapaciteit waar deze ruimtes om vragen.” De SmartCabinet ID kan virtueel worden bekeken met de Vertiv XR app. Deze app brengt een augmented reality-ervaring naar smartphones en tablets. Gebruikers kunnen Smartcabinet ID in hun eigen omgeving visualiseren en de functies en details vanuit alle hoeken bekijken.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024