Witold Kepinski - 14 mei 2024

Red Hat versterkt AI-ecosysteem met NVIDIA, Intel, Stability AI, Run:ai en AMD

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, deelt tijdens Red Hat Summit in Denver enkele belangrijke resultaten van samenwerkingen met partners NVIDIA, Intel, AMD, Stability AI en Run:ai.

Red Hat versterkt AI-ecosysteem met NVIDIA, Intel, Stability AI, Run:ai en AMD image

Deze samenwerkingen versterken het AI-ecosysteem van Red Hat’s oplossingen en bieden krachtige mogelijkheden om de efficiëntie te verhogen en kosten te drukken. De aankondigingen werden gedaan tijdens de Red Hat Summit in Denver.

De samenwerking met Intel vergemakkelijkt de levering van complete AI-oplossingen oplossingen op Intel AI-producten, waaronder Intel Gaudi AI-accelerators, Intel Xeon-processors, Intel Core Ultra- en Core-processors en Intel Arc GPU's. Deze producten kunnen worden ingezet voor modelontwikkeling, -training, -levering, -beheer en -monitoring in een hybride cloudinfrastructuur.

Daarnaast biedt Intel een verzameling schaalbare en gebruiksklare open source-software die geïntegreerd kan worden met Red Hat OpenShift AI en is gevalideerd voor interoperabiliteit in IT-omgevingen. Ondersteunde software omvat het Intel Tiber Edge Platform, waaronder Intel OpenVINO; Intel Tiber AI Studio; en oneAPI AI Tools. Selecte klanten kunnen toegang vragen tot Intel Gaudi AI-accelerators via de Intel Tiber Developer Cloud.

Integraties met NVIDIA

Aankomende integratieondersteuning voor NVIDIA NIM-microservices op Red Hat OpenShift AI ondersteunt de optimalisering van inferentie. Organisaties kunnen Red Hat OpenShift AI samen met NVIDIA NIM gebruiken – een reeks gebruiksvriendelijke microservices voor inferentie die onderdeel zijn van het NVIDIA AI Enterprise-softwareplatform en de levering versnellen van generatieve AI-applicaties.

Door Red Hat OpenShift AI te gebruiken in combinatie met NVIDIA NIM, kunnen organisaties profiteren van:

 • Een gestroomlijnde integratiemethode om NVIDIA NIM te implementeren in een gemeenschappelijke workflow, samen met andere AI-implementaties voor meer consistentie en eenvoudiger beheer.
 • Geïntegreerde scaling en monitoring voor NVIDIA NIM-implementaties in afstemming met andere AI-modelimplementaties in hybride cloudomgevingen.
 • Hoogwaardige security, support en stabiliteit om een soepele overgang van prototype naar productie te garanderen voor organisaties met een AI-gedreven bedrijfsvoering.

GPU-optimalisatie met Run:ai

Red Hat werkt samen met Run:ai aan GPU-optimalisatie via gecertificeerde Operators voor Red Hat OpenShift AI. Deze Operators helpen gebruikers om hun AI-workloads te schalen en te optimaliseren om GPU-kosten te beperken. Hierdoor kunnen bedrijven optimaal gebruikmaken van de beschikbare AI-resources en zowel menselijke als hardwarematige workflows te verbeteren op een betrouwbaar MLOps-platform voor de grootschalige ontwikkeling van AI-applicaties en -modellen.

Door middel van de Operators van Run:AI kunnen organisaties:

 • GPU-gebruik inplannen voor AI workloads om essentiële workloads te prioriteren en ervoor te zorgen dat deze workloads voldoende resources krijgen gealloceerd.
 • Fractionele GPU en monitoring inzetten om dynamische resources toe te wijzen op basis van vooraf gedefinieerd beleid om de efficiëntie van de infrastructuur te verbeteren.
 • Controle en zichtbaarheid op gedeelde GPU-infrastructuur verbeteren voor makkelijkere toegang en resource-allocatie tussen IT-teams, datawetenschappers en applicatie development teams.

GPU-optimalisatie met AMD

Ook AMD werkt samen met Red Hat aan GPU-optimalisatie via gecertificeerde Operators voor Red Hat OpenShift AI. Door middel van de Operators van AMD kunnen organisaties daarbij ook bestaande en toekomstige beperkingen in de GPU-supply chain mitigeren dan wel overwinnen.

Integratie van de open Stability AI-modellen

Stability AI integreert zijn open AI-modellen met Red Hat OpenShift AI. Hierdoor krijgen Red Hat OpenShift AI-gebruikers toegang tot hypermoderne, open source LLM’s om AI-use cases te ontwikkelen en testen. Daarbij biedt Red Hat OpenShift AI een krachtig AI-applicatieplatform voor onder meer datavergaring, modeltraining en -finetuning, terwijl Stability AI helpt om het juiste model te vinden voor de juiste use case en de juiste plek.

Voordelen volgens Red Hat zijn onder meer:

 • De mogelijkheid om te schalen en innoveren, met behoud van controle over data en producten in een vertrouwde omgeving.
 • Toegang tot open generatieve AI-modellen voor toepassingen in uiteenlopende sectoren en applicaties.
 • Modellen gebouwd met een safety-by-design-benadering om de productintegriteit te borgen tijdens vroege ontwikkelingsstadia.
 • Minder security-, compliance- en privacyrisico’s dankzij een beschermde omgeving waarin gebruikers hun AI-strategieën kunnen ontwikkelen.
 • Lagere kosten voor het testen van AI-use cases binnen het Red Hat OpenShift AI-platform.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024