Witold Kepinski - 13 mei 2024

Magic Lane haalt 3 miljoen euro op bij No Such Ventures

Het vernieuwde kaart- en locatieplatform Magic Lane dat navigatie voor micromobiliteit, gespecialiseerde voertuigen, apps en platforms mogelijk maakt, heeft met succes een investeringsronde van 3 miljoen euro afgerond. "Met deze investering kunnen we onze inspanningen om de locatiesector te transformeren echt versnellen", legt Raymond Alves van Magic Lane uit. "Met onze oplossingen komen we tegemoet aan de veranderende behoeften van de IoT- en micromobiliteitsmarkten."

Magic Lane haalt 3 miljoen euro op bij No Such Ventures image

De oprichters van Magic Lane hebben een belangrijke rol gespeeld bij het pionieren van de kaart-, locatie- en navigatie-industrie met de wereldwijde uitrol van Route66, de allereerste routeplanner, en zijn vastbesloten om de locatie-intelligentie-industrie opnieuw te transformeren.

Magic Lane wint snel marktaandeel met zijn Software Development Kits (SDK's), waardoor bedrijven eenvoudig kaart-, locatie- en navigatiefunctionaliteiten zelf kunnen inbedden in voertuigen, apps en online platforms in vrijwel elke gangbare programmeertaal.

Doel van de investering

Sinds de lancering in november 2022 heeft Magic Lane zijn aanwezigheid in zowel Europa als Azië met succes uitgebreid, waardoor verschillende prominente klanten en partners zijn aangetrokken. Volgens Raymond Alves, CEO van Magic Lane: “De investering zal worden gebruikt om onze commerciële activiteiten uit te breiden, marketinginitiatieven te versterken en partnerschappen te verdiepen die de aanwezigheid van Magic Lane in nieuwe markten verder ontwikkelen. Bovendien stelt deze investering ons in staat de veiligheid en toegankelijkheid te verbeteren. en efficiëntie in stedelijke omgevingen, te beginnen op de markt voor micromobiliteit." “Om het volledige potentieel van IoT en specifiek ‘geconnecteerde mobiliteit’ te bereiken, zijn slimmere, lichtere en snellere kaart- en navigatieoplossingen nodig dan wat momenteel de norm is. We helpen Magic Lane graag om met deze investering aan die vraag te voldoen, vult Thijn van Helvoirt van No Such Ventures aan.

De oplossingen van Magic Lane staan ​​erom bekend dat ze op minimale hardware functioneren, waardoor de locatiegegevens van haar eindgebruikers niet worden getraceerd en navigatie en routing ook offline werken. Dit maakt de technologie ideaal voor elektrische fietsen, scooters en andere ingebedde toepassingen, en biedt ook oplossingen voor bedrijven met een groot wagenpark - van logistieke vervoerders tot wagenparkbeheer, ritten en deelplatforms. Magic Lane begint nu succesvol te concurreren met grote spelers als Google, TomTom, Here Technologies en Mapbox.

Micro Mobility Europa

Op 5 en 6 juni is Magic Lane aanwezig op Micro Mobility Europe in Amsterdam. Hier zullen ze innovatieve oplossingen demonstreren en producten presenteren die laten zien dat zij de ‘one-stop-shop’ zijn op de markt voor micromobiliteit. Daarnaast worden tijdens het evenement meerdere samenwerkingen aangekondigd.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024