Redactie - 15 mei 2024

NetApp en Lenovo bieden geconvergeerde infrastructuur toepassing voor GenAI

De NetApp AIPod met Lenovo ThinkSystem-servers voor NVIDIA OVX is aangekondigd. het betreft een geconvergeerde infrastructuur die is geoptimaliseerd voor het generatieve AI-tijdperk.

NetApp en Lenovo bieden geconvergeerde infrastructuur toepassing voor GenAI image

NetApp en Lenovo werken al meer dan vijf jaar nauw samen en tillen de samenwerking nu naar een hoger niveau met de introductie van deze oplossing voor enterprise AI. De nieuwe geconvergeerde infrastructuuroplossing ondersteunt NVIDIA NIM-inferentiemicroservices, het NVIDIA AI Enterprise-softwareplatform voor genAI-ontwikkeling en -implementatie, en retrieval-augmented generation (RAG) om het voor klanten mogelijk te maken hun eigen privédata te gebruiken voor AI zonder grootschalige modeltraining.

'AI lijkt voor velen buiten bereik'

GenAI creëert uitgebreide mogelijkheden voor organisaties, maar velen hebben het gevoel dat AI buiten bereik is vanwege de kosten, de complexiteit van de integratie en de implementatietijd. Ondertussen hebben vooraf gebouwde grote taalmodellen (LLM's) vaak geen training op de meest actuele of relevante data die organisaties nodig hebben om waardevolle inzichten te genereren of routinetaken effectief te automatiseren.

Om de volledige waarde van ongestructureerde data te benutten, moet je veel verder gaan dan het trainen van basismodellen. Dankzij inferencing en RAG-functionaliteit maakt de NetApp AIPod het naadloos, eenvoudig en snel om de kracht van LLM's te combineren met nauwkeurige, actuele en relevante informatie over NetApp-opslag. Dit wordt mogelijk gemaakt door de toonaangevende serverbetrouwbaarheid, -kwaliteit en -prestaties van Lenovo te integreren.

Inzet van GenAI-workloads versnellen

"De NetApp AIPod met Lenovo ThinkSystem-servers voor NVIDIA OVX transformeert enterprise AI door een vooraf geïntegreerde, high-performance oplossing te leveren die de inzet en schaling van generatieve AI-workloads versnelt", zegt Sandeep Singh, Senior Vice President en General Manager Enterprise Storage bij NetApp. "Door onze samenwerking met NVIDIA en Lenovo stelt NetApp organisaties in staat om de mogelijkheden van AI efficiënter te benutten. Zo kunnen zij zich richten op het creëren van waarde en het verkrijgen van inzichten uit hun data. En dat zonder de complexiteit van het opbouwen en beheren van een AI-infrastructuur die nog helemaal opgezet moet worden."

NetApp AIPod combineert de opslagsystemen van NetApp met het beheer van hybride clouddata. Hieronder vallen de krachtige ThinkSystem SR675 V3-servers van Lenovo, de toonaangevende platforms die de NVIDIA-gecertificeerde OVX-architectuur met NVIDIA L40S GPU's ondersteunen, en ook NVIDIA Spectrum-X Networking, die een complete en naadloze infrastructuuroplossing biedt om de toepassing van AI te stroomlijnen. Met deze oplossing kunnen klanten AI RAG- en inferencing-operaties uitvoeren voor use cases als chatbots, kennisbeheer en objectherkenning. NetApp, Lenovo en NVIDIA vereenvoudigen de inzet van AI door naadloos te integreren in ecosystemen, activiteiten te vereenvoudigen, implementatie te versnellen en AI-infrastructuur te beveiligen, zodat organisaties de volledige kracht van AI benutten.

"Lenovo breidt onze samenwerking met NetApp en NVIDIA uit om de kracht van AI naar elk bedrijf te brengen als onderdeel van onze voortdurende inzet om hybride AI mogelijk te maken en te vereenvoudigen voor onze gezamenlijke klanten", zegt Kirk Skaugen, President bij Lenovo Infrastructure Solutions Group. "Klanten die AI inzetten, eisen bedrijfskritische beschikbaarheid, beheergemak en efficiëntie van de infrastructuur. De NetApp AIPod met Lenovo ThinkSystem-servers voor NVIDIA OVX levert geoptimaliseerde en gevalideerde oplossingen om generatieve AI toegankelijker te maken voor bedrijven van elke omvang."

AI toegankelijk en schaalbaar maken

"AI toegankelijk en schaalbaar maken voor elke branche is belangrijker dan ooit", zegt Bob Pette, Vice President Enterprise Platforms bij NVIDIA. "De NetApp AIPod met Lenovo voor NVIDIA OVX biedt een AI-ready platform dat krachtig en gebruiksvriendelijk is, waardoor bedrijven innovatie kunnen stimuleren."

NetApp AIPod with Lenovo for NVIDIA OVX zal in de zomer van 2024 beschikbaar zijn.

NetApp AFF A1K, AFF A90 en AFF A70

Tot slot heeft NetApp nieuwe AFF A-Series systemen aangekondigd: de NetApp AFF A1K, AFF A90 en AFF A70. Deze systemen kunnen IT-workloads ondersteunen waarmee klanten worden geconfronteerd, waaronder GenAI, VMware en bedrijfsdatabases. NetApp heeft ook uitgebreide mogelijkheden toegevoegd aan zijn portfolio om klanten efficiënter te laten werken terwijl ze hun data benutten om innovatie te stimuleren.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei