Witold Kepinski - 15 mei 2024

HPE GreenLake For Block Storage heeft nieuwe innovaties

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt nieuwe oplossingen aan voor het HPE GreenLake-cloud om het beheer en de optimalisatie van storage, data en workloads voor on-prem en public cloudomgevingen te vereenvoudigen.

HPE GreenLake For Block Storage heeft nieuwe innovaties image

 De toevoegingen aan het aanbod zijn:

  • HPE GreenLake Block Storage for Amazon Web Services (AWS) is een nieuw softwaregedefinieerd storageaanbod om block storage naadloos te beheren in hybrid cloudomgevingen.
  • De nieuwste release van HPE GreenLake for Block Storage gebouwd op HPE Alletra MP ondersteunt nu NVMe capaciteitsopschaling tot 5.6PB en HPE Infosight AIOps met cross-stack analytics. Zo worden workloads zichtbaar wat leidt tot betere prestaties, hogere beschikbaarheid en geoptimaliseerd gebruik van middelen.
  • Het HPE Timeless Program laat klanten, die kiezen voor block storage op HPE Alletra MP, upgraden naar een next-generation controller die geleverd wordt zonder onderbreking bij het vernieuwen van hun abonnement.
  • HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition ondersteunt nu HPE Alletra MP en HPE SimpliVity Gen 11.

Data- en applicatiemobiliteit met softwaregedefinieerde storage voor AWS

Met de introductie van HPE GreenLake Block Storage voor AWS vereenvoudigt HPE datamanagement en het plaatsen van workloads in de cloud door middel van softwaregedefinieerde storage. HPE GreenLake Block Storage for AWS is ontworpen om een naadloze, uniforme storage managementervaring te leveren in de hybrid cloud met een snellere time-to-value en enterprise-class resiliency.

Bedrijven kunnen op consistente wijze overal ter wereld storageomgevingen beheren en beschermen, en data workloads en back-ups verplaatsen voor optimale prestaties. Met HPE GreenLake Block Storage for AWS kunnen bedrijven hun datamanagement en applicatieontwikkeling en -implementatie in zowel on-prem als public cloudomgevingen optimaliseren. Het softwaregedefinieerde storageaanbod levert ook eenvoudige, kosteneffectieve hybrid clouddatabescherming en disaster recovery.

HPE Timeless Program

Met het nieuwe HPE Timeless Program transformeert HPE de storage-ervaring met nieuwe investeringsbescherming en een naadloos levenscycluspad voor de infrastructuur. Klanten die kiezen voor block storage op HPE Alletra MP en deelnemen aan het programma, komen in aanmerking voor een upgrade naar een next-generation controller. Deze wordt geleverd zonder onderbreking wanneer ze hun abonnement verlengen.

Klanten kunnen een gemiddelde besparing van 30% van de TCO voor storage realiseren door het vermijden van één forkliftupgrade. Het nieuwe programma omvat HPE's 100% Data Availability Guarantee en HPE StoreMore data-efficiëntie garanties. Het HPE Timeless Program biedt klanten voorspelbare meerjarige besparingen en gegarandeerde serviceniveaus voor databeschikbaarheid en -efficiëntie.

Alletra MP: beheer met AI-gestuurde intelligentie en analyses

Met AIOps-gebaseerd workloadbeheer en -observability via HPE Infosight en OpsRamp volledig geïntegreerd in het HPE GreenLake-cloud, stroomlijnen nieuwe cross-stack analytics het beheer van storage. Zo kunnen gebruikers proactief latency problemen voorkomen die de prestaties van workloads verminderen. Full-stack correlatie van resources gecombineerd met de AIOps engine stelt klanten in staat om verstoringen van de virtuele machine, storage, netwerk, compute en cloudinfrastructuur te observeren, te voorspellen en te beperken. Daarnaast kunnen HPE Alletra MP klanten nu het energieverbruik en de CO2-uitstoot observeren en trends herkennen via het HPE Sustainability Insight Center.

Bovendien biedt HPE Alletra MP nu bedrijfskritische veerkracht met midrange economics, schaalbaar tot 5.6PB met ondersteuning voor maximaal 16 JBOF uitbreidingsplatforms, het dubbele van de eerder beschikbare capaciteit. Nieuwe ingebouwde wereldwijde bescherming ondersteunt replicatie op drie locaties voor verbeterde databescherming.

Zerto Cyber Resilience Vault integreert nu HPE Alletra MP, waardoor klanten beschikken over veilige, onveranderlijke datakopieën en snel herstel na een cyberaanval mogelijk is. Klanten zijn in staat om hun meest kritische applicaties te beschermen, te auditen (bijvoorbeeld NIS2 en DORA) en te beveiligen, terwijl ze tegelijkertijd de beschikbaarheid hebben om diensten snel te herstellen in het geval van een onderbreking of een inbreuk.

Optimaliseren edge workloads en vereenvoudigen VM-mobiliteit

HPE Alletra MP en HPE SimpliVity Gen11 zijn nu beschikbaar als aanbod met HPE GreenLake voor Private Cloud Business Edition. Deze flexibele, self-service private cloud vereenvoudigt het beheer van virtuele machines (VM's) en de mobiliteit tussen on-prem en publieke cloudomgevingen.

  • HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition biedt een moderne gedesaggregeerde hyperconverged architectuur. Nieuwe ondersteuning voor HPE Alletra MP biedt mission-critical VM workloads met mid-range economics en de 100% Data Availability Guarantee.
  • Met nieuwe ondersteuning voor HPE SimpliVity Gen11 gebaseerd op HPE ProLiant Gen11 servers kunnen klanten edge en general-purpose VM's draaien met 99,999% databeschikbaarheid en ingebouwde databescherming.

Platformgebaseerde strategie

In 2023 introduceerde HPE een modulaire scale-out block storage op één besturingssysteem, waarmee zowel mkb- als enterpriseklanten met bedrijfskritische en missiekritische workloads worden ondersteund. HPE blijft haar platformgebaseerde strategie uitbreiden om bedrijven in staat te stellen over te stappen van dagelijks beheer van individuele storage arrays naar een uniforme datamanagementervaring die een cloud operationeelmodel, AI-gedreven automatisering en naadloze datamobiliteit levert.

Beschikbaarheid

HPE GreenLake Block Storage voor AWS is vanaf eind mei 2024 te bestellen. HPE Timeless Program is beschikbaar in Q32024. HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition met keuze uit HPE Alletra MP of HPE SimpliVity Gen11 is beschikbaar in juli 2024.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024