Witold Kepinski - 16 mei 2024

LogRhythm en Exabeam gaan fuseren

LogRhythm, het bedrijf dat beveiligingsteams helpt inbreuken te stoppen door niet-verbonden gegevens en signalen om te zetten in betrouwbare inzichten, en Exabeam, een wereldwijde speler op het gebied van cyberbeveiliging die AI-gestuurde beveiligingsoperaties levert, maakt bekend dat de bedrijven een fusieovereenkomst zijn aangegaan. Het gecombineerde bedrijf zal de complementaire sterke punten van elke organisatie benutten om AI-gestuurde beveiligingsoperaties naar nieuwe hoogten te tillen.

LogRhythm en Exabeam gaan fuseren image

“Samen zullen onze expertise en gedeelde strategische visie innovatieve AI-gestuurde cyberbeveiligingsoplossingen voor klanten over de hele wereld versnellen”, aldus Chris O'Malley, CEO van LogRhythm. "Met meer dan twintig jaar best-in-class SIEM- en UEBA-ervaring in het bedienen van duizenden klanten over de hele wereld, zijn we klaar om een ​​nieuwe, door medewerkers geïnspireerde organisatie te creëren die het absolute beste omvat van wat we allebei bieden. Waakzame CISO's hebben met spanning uitgekeken de opkomst van een sterke, klantgeobsedeerde, bijzonder gefocuste wereldleider op het gebied van AI-gestuurde beveiligingsoperaties – een die een best-of-breed alternatief biedt voor de frustrerend complexe opties die vandaag de dag op de markt zijn.

Klanten zullen profiteren van verbeterde R&D-investeringen en productinnovatie, een grotere service- en ondersteuningsdekking en toegang tot een groter AI-gestuurd productportfolio, inclusief cloud-native en on-premise opties.

AI en de cloud als drijvende krachten

"Als gecombineerde organisatie zullen we de grenzen van innovatie op het gebied van beveiligingsoperaties blijven verleggen met oplossingen die AI, automatisering, SIEM, beveiligingsanalyses en UEBA samenbrengen om een ​​holistische benadering te bieden voor het bestrijden van cyberdreigingen", aldus Adam Geller, CEO van Exabeam. “Met AI en de cloud als drijvende krachten die niet kunnen worden genegeerd in de markt, kijken we ernaar uit om gezamenlijk tegemoet te komen aan de behoeften van onze gezamenlijke prospects en klanten om hun TDIR-capaciteiten op het gebied van cyberbeveiliging verder te verbeteren. We zijn er trots op dat we tot Leider in de sector zijn benoemd. 2024 Gartner Magic Quadrant voor SIEM voor de vijfde keer op rij en om alles te bieden wat nu mogelijk is op het gebied van effectiviteit, waarde, snelheid en schaal."

De fusie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond en is afhankelijk van wettelijke goedkeuringen en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. JP Morgan Securities LLC trad op als exclusief financieel adviseur en Goodwin Procter LLP trad op als juridisch adviseur van Exabeam bij de transactie. Kirkland & Ellis LLP trad op als juridisch adviseur van LogRhythm bij de transactie.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei