Witold Kepinski - 17 mei 2024

aXite Security Tools en DTACT werken samen

aXite Security Tools, de Nederlandse security expert op het gebied van Operationele Technologie (OT) met een focus op data integriteit, kondigt aan dat het strategisch gaat samenwerken met DTACT, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het fuseren, visualiseren en het actiegericht maken van big datastromen.

aXite Security Tools en  DTACT werken samen image

De samenwerking met DTACT is opgezet omdat data-integriteit steeds crucialer wordt voor de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van OT-systemen. Bovendien sluit deze samenwerking perfect aan op de nieuwe propositie van aXite Security Tools, waarbij de nadruk meer op data-integriteit wordt gelegd. Samen zullen aXite Security Tools en DTACT werken aan geavanceerde dataverwerkingstechnieken om innovaties te ontwikkelen die de integriteit en veiligheid van OT-systemen nog beter waarborgen. De groeiende afhankelijkheid van geautomatiseerde systemen en data-analyse in industriële omgevingen vergroot de impact van foutieve of gemanipuleerde data. Daardoor is de behoefte aan betrouwbare en nauwkeurige gegevens nog nooit zo groot geweest voor het nemen van beslissingen en het dynamisch kunnen optimaliseren van processen.

AX-VISION Board

DTACT en aXite Security hebben eerder met succes samengewerkt aan het AX-VISION Board. Het AX-VISION Board fungeert als een tool voor risicobeheer, waardoor organisaties een geavanceerd niveau van controle en inzicht kunnen bereiken over hun OT-infrastructuur. Dankzij het AX-VISION Board krijgen gebruikers inzicht op elk niveau binnen een organisatie. Dit zorgt voor een diversiteit aan inzichten. Van zeer gedetailleerd voor security engineers, die bijvoorbeeld op locatieniveau willen identificeren welke machines niet goed beschermd zijn, tot een overzicht op week-, maand- en kwartaalbasis voor directieleden, wat een breder perspectief biedt (een helikopterview). Door te vertrouwen op geautomatiseerde analyse en waarschuwingen, kunnen ze sneller reageren op potentiële dreigingen en de operationele continuïteit waarborgen. Het succes van het AX-VISION Board heeft geleid tot de beslissing om de samenwerking op het gebied van data-integriteit strategisch uit te breiden, met als doel nieuwe innovaties te ontwikkelen.

“Wij kijken uit naar de samenwerking met aXite Security Tools. Door onze complementaire vaardigheden te bundelen, kunnen we gezamenlijk innovatieve oplossingen op het gebied van data-integriteit ontwikkelen die organisaties helpen om hun OT-systemen veilig te houden in een steeds veranderende digitale wereld," zegt Sander Swinkels, Co-founder & CEO bij DTACT.

Bert Willemsen, CEO bij aXite Security Tools, zegt: “Deze uitgebreide samenwerking met DTACT past perfect in onze nieuwe propositie waarbij we meer nadruk leggen op data-integriteit. Door onze expertises te combineren kunnen we effectiever anticiperen op en reageren op het snel evoluerende dreigingslandschap in OT-omgevingen, en zo onze klanten nog krachtigere security- en data-oplossingen bieden."

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024